Vijetnam

više destinacija, Vijetnam

već od 1599€

Opis destinacije

Hanoi je grad živopisnih pagoda i jezera. Njegove ulice prepune su skutera koji se uz konstantan zvuk sirena probijaju kroz gužvu, a burna istorija otkriće vam periode francuske i kineske okupacije gde god da krenete. Hanoj je grad koji pokušava da nadoknadi vreme. Hanoj je bio administrativni centar čitave Francuske Indokine. Više od pola veka francuske uprave ostavilo je dubok trag zbog čega Hanoj nazivaju i „Pariz Istoka“. Uticaj Francuske najviše se može videti u arhitekturi grada jer brojne kolonijalne gradjevine kao što su Opera, Državna banka, predsednička palata, katedrala Svetog Josifa, hotel Metropol…ukrašavaju njegovo lice. Phu Quoc je jedino mesto u Vijetnamu gde možete da uživate u pogledu na sunce koje zalazi u more. Obojen plažama sa belim i žutim peskom, raskošnim zalivima, plantažama bibera, Phu Quoc se budi iz dremeža ribarskog ostrva i vojne baze u obaveznu destinaciju za one koji žele da se odmore na nekom novom i egzotičnom mestu. Stanovništvo ostrva je izuzetno prijatno, otvoreno i ljubazno, tako da ćete se u svakom momentu boravka osećati više nego dobrodošlo. Ho Chi Minh ili popularno Sajgon je grad trgovine i kulture, koji svojom nesputanom energijom vodi zemlju putem progresa. Ovaj haotični megalopolis odiše životom i vitalnošću. Njegovi stanovnici i posetioci ne mogu da se odupru energiji i lepoti kontrasta, bezvremenim uličicama koje vode do starih zdanja sa jedne i modernih nebodera i tržnih centara sa druge strane. Duhovi prošlosti i dalje žive u gradjevinama koje su pre samo par decenija svedočile o strahotama rata. Danas lepota starog Sajgona predstavlja urbani kolaž dva sveta uklopljenih u jednu uzbudljivu celinu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaj
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
VIJETNAM FULL TRIP
HO ŠI MIN – HOI AN – HUE – HANOJ
16 DANA / 13 NOĆI 

Termini:
12.01 – 27.01.2023. – još 11 slobodnih mesta
27.01 – 11.02.2023. – još 11 slobodnih mesta

Za prijave i uplate u celosti
Cena - 1999€ Specijalna cena - 1599€ – Hot!
Avans od min. 500€ cena je 1699€
Avans od min. 100€ cena je 1799€

Termini:
10.02 – 25.02.2023. – još 6 slobodnih mesta
24.02 – 11.03.2023. – još 10 slobodnih mesta

Za prijave i uplate u celosti
Cena - 1999€ Specijalna cena - 1699€ – Hot!
Avans od min. 500€ cena je 1799€
Avans od min. 100€ cena je 1899€

Aranžman obuhvata:
–Povratni avio prevoz redovna linija (Beograd-Hanoj/Ho Ši Min-Beograd sa presedanjem u Dohi – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i prtljagom
–Avio prevoz redovna linija (Hoi An – Ho Ši Min – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Avio prevoz redovna linija (Hanoi – Hue – ekonomska klasa) sa uključenim svim taksama i 15 kg prtljaga
-Prevoz autobusom (klima, video, audio) na relaciji Hoi An – Hue
-Sve transfere po programu putovanja (u zavisnosti od broja putnika, mogu biti: autobus minibus, kombi, auto)
-Smeštaj u Ho Chi Minh-u u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom  (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Hoi An-u u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Hue-u u hotelu  4*  na bazi 2 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Smeštaj u Hanoi-ju u hotelu 4* na bazi 4 noćenja sa doručkom (1/2 ili 1/3 sobe sa klimom)
-Troškove organizacije putovanja
-Stručno vodjstvo puta / predstavnika agencije

Aranžman ne obuhvata:
-Pozivno pismo i vizu za Vijetnam
-Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu – na upit
-Individualne troškove
-Fakultativne izlete i obilaske
-Hranu
-Doplatu za prekoračenje kilaže prtljaga (cena po kg zavisi od aviokompanije sa kojom se leti)
-Medjunarodno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, koje se preporučuje

FAKULTATIVNI IZLETI I OBILASCI
Ha Long Bay - 135€
Dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag krečnjačkih stena koje vertikalno izranjaju iz mora ostaviće vas bez daha i ostati vam urezan u sećanje za ceo život. U jutarnjim časovima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gde se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2000 ostrva zaštićenog od strane UNESCO-a i 8. svetskog čuda, obilazimo brojne uvale i mini zalive kojima smo okruženi – nezaboravno! Zapanjeni prizorom fantastične prirode gledamo zalazak sunca.  Noćenje na brodu. Sutradan povratak u luku i transfer do Hanoja.
Izlet obuhvata: transfer od hotela do luke, brod na kome se noći u kabinama (½, ⅓, ¼ u zavisnosti od broda), ručak, večera, doručak i ručak, ulaznice na lokalitete, lokalni vodič
Izlet ne obuhvata: piće i napojnice za osoblje broda i vodiča.

Razgled Hanoi-a - 30€
Polazimo na fakultativnu poludnevnu šetačku turu prestonicom Vijetnama. Polazna stanica je novi deo grada: Mauzolej Ho Ši Mina, ključnog čoveka vijetnamske istorije i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar Pagoda, predsednička palata, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Đin… Obilazak nastavljamo u starom delu grada: uske ispresecane ulice, brojni kafei i bistroi nalik onim u Francuskoj, Stara gradska kapija, gradska katedrala, Ngok sok hram, Hoan Kiem jezero.
Izlet obuhvata: ulaznice na lokalitete i vodiča.

Nin Bin - 70€
Na ovom izletu posećujemo Nin Bin provinciju koja se nalazi na oko 100km južno od Hanoja. Prvo ćemo posetiti Hoa Lu antičku prestonicu Vijetnama ušuškanu u predivne planine. Posetićemo hram posvećen Kralju Dinu. Nakon toga odlazimo na ručak gde ćemo imati priliku da uživamo  Vijetnamskim specijalitetima. Potom ulazimo na čamce i vozimo se rekom. Uživamo u prelepim pogledima na planine koje nas okružuju. Po iskrcavanju iz brodića, sedamo na bicikle i polazimo u avanturu kroz ruralne predele Vijetnama. Na kraju ove pastoralne avanture čeka nas autobus koji nas vraća za Hanoj. 
Izlet obuhvata: prevoz, vijetnamski ručak, vožnja brodićem, vožnja biciklima, lokalni vodič, pratioc grupe.

Hue - razgled grada - 50€
Istražujemo ruševine Zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezervisanog za ličnu upotrebu cara i njegovih konkubina, ali gotovo potpuno uništenog tokom Vijetnamsko-Američkog rata. Posetićemo budistički manastir  iz 17.veka – Thien Mu Pagoda. Tokom posete videćemo i auto bivšeg monaha kojim se vozio u Sajgon 1963. da bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnog Vijetnamskog režima. Uživaćemo u kratkom krstarenju niz reku pre ručka u manastiru. Konačno, posećujemo grob cara Tu Duk pre polaska nazad za Hue. Napomena : čamci možda neće biti dostupni ako putujete u periodu festivala. Tokom ovog vremena putovanje će se odvijati kopnenim delom.
Izlet obuhvata: kombi/bus, lokalnog vodiča i ulaznice na lokalitete.

Mi Son - 70€
U jutarnjim časovima transfer dolazi po nas i nakon oko sat vremena vožnje dolazimo do arheološkog nalazišta Mi Son. Otpočinjemo upoznavanje sa najvažnijim strukturama preostalih hramova kraljevstva Čampa. Upoznajemo se i sa neverovatnom pričom vezanom za same materijale koji su kroz vekove odoleli zubu klimatskih uslova. 
Izlet uključuje: prevoz, ulaznice, lokalni vodič i pratilac grupe.

Ho Ši Min - razgled grada - 20€
U našoj šetnji obilazimo najzanačajnije znamenitosti grada: katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, Muzeja rata, markete Ben Tan i Saigon Skver.
Izlet uključuje: predstavnika agencije i ulaznicu.

Cu Chi Tuneli izlet - 40€
Radi se o 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prođete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Posle podne planiran povratak u  Saigon.
Izlet uključuje: prevoz, lokalnog vodiča i ulaznicu.

Mekong Delta izlet - 50€
Krećemo u fakultativnu avanturu po delti reke Mekong, koja izvire na Tibetu i dugačka je 4500km – najduža reka u Jugoistočnoj Aziji. U tom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa i šećerne trske, tropskog voća, pirinča u Vijetnamu. Ulazimo u brod vozimo se rekom Mekong i prelazimo iz glavnog kanala u manje, prolazimo kroz autentična sela. Nastavljamo putovanje uzvodno, posetićemo farmu meda, videćemo kako se prave bombone od kokosa, degustirati ih. Prilika da probate i nesvakidašnje lokalne specijalitete, pirinčano vino ili popijete čašicu zmijskog vina.
Izlet uključuje: prevoz kombijem, vožnju brodom, rucak lokalnog vodiča
Izlet ne uključuje: napojnice za vozače broda i čamca.
HANOI od 25.02 do 01.03.2023.
Hanoi Victor Gallery hotel & Spa 4* ili sl. – nalazi se u starom delu grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne i svaka soba poseduje sopstveno kupatilo i klimu. U okviru hotela nalazi se restoran. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).

HUE od 01.03 do 03.03.2023.
EMM hotel Hue 4* ili sl. – nalazi se na 1 km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom. Svaka soba poseduje klima uredjaj, tv uredjaj, frižider. U okviru hotela nalazi se restoran. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinetalni).

HOI AN od 03.03 do 06.03.2023.
Mulberry Collection Silk Eko hotel 4* ili sl. – nalazi se na 1km od centra grada. Sobe su dvokrevetne i trokrevetne sa sopstvenim kupatilom i klimom. Gostima smeštaja dostupan je besplatan wifi internet. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinetalni).

HO CHI MINH od 06.03 do 10.03.2023.
Northern Saigon hotel 4* ili sl. – nalazi se u centru turističkog dela Ho Chi Minha (District 1). Poseduje dvokrevetne i trokrevetne sobe, svaka sa kupatilom i klimom. Hotel poseduje: internet centar, perionicu veša, prostoriju za prtljag, sefove i restoran. Usluga: noćenje sa doručkom (kontinentalni).
1. dan (24.02.): Beograd – Doha 
Sastanak grupe na aerodromu Nikola Tesla u dogovoreno vreme (ukoliko vam više odgovara, postoji mogućnost polazaka sa drugih aerodroma: Zagreb, Budimpešta…). Let za Dohu u 11:45h, let broj: QR232. Sletanje u Dohu u 18:45h po lokalnom vremenu. Pauza izmedju letova 6h i 50 min. 

2. dan (25.02.): Doha – Hanoj
Poletanje aviona iz Dohe u 01:35h, broj leta QR 976. Dolazak u glavni grad Vijetnama. Transfer do smeštaja. Slobodno vreme za prvo upoznavanje sa lokalnim životom i kulturom jednog od najstarijih gradova jugoistočne Azije. Mnoštvo restorana i barova, haotični saobraćaj, domišljati prodavci suvenira i nasmejani prolaznici, u vrlo kratkom roku pokazaće nam sve čari starog dela grada i vijetnamske prestonice.  Noćenje.

3.dan (26.02.): Hanoj
Dan u Vijetnamu počinje ispijanjem jedne od najboljih kafa na svetu. Vijetnam je drugi najveći svetski izvoznik kafe i ovaj napitak i način na koji se služi je nešto što ne smete propustiti. Krećemo u fakultativnu poludnevnu šetačku turu prestonicom Vijetnama. Polazna stanica je novi deo grada: Mauzolej Ho Ši Mina, ključne ličnosti  vijetnamske istorije i tvorca modernog Vijetnama, One Pillar Pagoda, predsednička palata, spomenik Lenjinu, Hanojska citadela, Trg Ba Djin… Obilazak nastavljamo u starom delu grada: uske ispresecane ulice, brojni kafei i bistroi nalik onim u Francuskoj, Stara gradska kapija, gradska katedrala, Ngok sok hram, Hoan Kiem jezero. Nakon završenog obilaska, u večernjim časovima isprobavamo specijalitete lokalne kuhinje u nekom od živopisnih restorana Starog Grada. Slobodno vreme. Noćenje.

4.dan (27.02.): Hanoj – Ha Long Bay
Slobodni dani u Hanoju ili vam možemo preporučiti odlazak na dvodnevni fakultativni izlet u Ha Long Bay – čudo prirode na obali Južnog kineskog mora. Ovaj ogromni arhipelag krečnjačkih stena koje vertikalno izranjaju iz mora je čudo prirode koje ćete svakako dugo pamtiti. U jutarnjim časovima krećemo iz Hanoja, nakon 3 sata vožnje stižemo u lokalnu luku gde se ukrcavamo na brod kojim krećemo u istraživanje arhipelaga od preko 2000 ostrva, zaštićenog od strane UNESCO-a, obilazimo brojne uvale i mini zalive kojima smo okruženi. Zalazak sunca na ovoj lokaciji predstavlja fantastično iskustvo.  Noćenje na brodu.

5.dan (28.02.): Ha Long Bay – Hanoj
Budjenje, povratak u luku i transfer do Hanoja. Odmaramo se i prikupljamo snagu za nastavak putovanja. Slobodno vreme za šetnju i  kupovinu suvenira. Slobodno vreme. Noćenje.

6.dan (01.03.): Hanoj – Hue
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Hue, staru kraljevsku prestonicu Vijetnama. Dobrodošli u Hoi, grad u kome se i dalje može osetiti duh vijetnamskih kraljeva. Prilikom izgradnje ovog grada poštovale su se prirodne odlike lokaliteta, te je grad izgradjen u skladu sa pet glavnih tačaka (centar, sever, jug, istok i zapad), pet prirodnih elemenata (zemlja, metal, drvo, voda i vatra) i pet osnovnih boja (crna, bela, žuta, plava i crvena) po kojima mnogi delovi grada nose ime.  Nakon smeštaja prošetaćemo obalom Mirisne reke (Parfume river) i posetiti noćnu pijacu. Noćenje. 

7.dan (02.03.): Hue
Dan rezervisan za odmor ili za fakultativno obilaženje i uživanje u znamenitostima ovog magičnog gradića, čiji su mnogi delovi zaštićeni od strane UNESCO-a. Istražujemo ruševine zabranjenog ljubičastog grada, nekada rezervisanog za ličnu upotrebu cara i njegovih konkubina, gotovo potpuno uništenog tokom Vijetnamsko-Američkog rata. Posetićemo budistički manastir  iz 17. veka – Thien Mu Pagoda. Tokom posete videćemo i automobil bivšeg monaha kojim se vozio u Sajgonu 1963. da bi se zapalio u znak protesta zbog lošeg tretmana prema budistima od strane južnog Vijetnamskog režima. Uživaćemo u kratkom krstarenju niz reku pre ručka u manastiru. Posetićemo i  grob cara Tu Duk pre polaska nazad za Hue. Napomena: čamci možda neće biti dostupni ako putujete u periodu festivala. Tokom ovog vremena putovanje će se odvijati kopnenim delom. Noćenje.

8.dan (03.03.): Hue – Hoi An
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme polazimo autobusom do Hoi Ana. Lampionima osvetljene ulice, ulični prodavci, krojači, zanatske radnje, šareni hramovi i prekrasni osmesi Hoi An čine nezaobilaznim vijetnamskim gradićem. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i uživanje u ukusima vijetnamskih gastronomskih specijaliteta. Povratak u smeštaj. Noćenje.

9.dan (04.03.): Hoi An
Slobodan dan za istraživanje Hoi Ana. Preporučujemo šetnju kaldrmisanim ulicama prepunih umetničkih galerija. Iznajmite bicikl i vozite se pirinčanim poljima do Cua Dai plaže. Slikarske radnje, keramiku, šarenu tkaninu i lampione možete naći na pijacama i kineskim radnjama. Posetite jednu od velikog broja krojačkih radnji i sašijte sebi odelo po meri. Uživajte u regionalnoj hrani u lokalnim restoranima pored reke. Slobodno vreme. Noćenje.

10.dan (05.03): Hoi An – My Son
Slobodan dan ili vam predlažemo fakultativni poludnevni izlet do arheološkog nalazišta My Son. Pre nego što je narod Južnih Vijeta krenuo da širi svoje teritorije na jug, u ovim krajevima se nalazilo hinduističko kraljevstvo Čama, sa svojim sedištem u Mi Sonu. Spiritualni koreni ovog naroda dolaze iz Hinduizma i sa indijskog subkontinenta. Hramovi Mi Sona su posvećeni hinduističkim božanstvima kao što su Krišna, Višnu i Šiva. Hramovi kraljevstva Čampa su i najznačnajnije građevine njihove civilizacije i spomenici ne samo božanstvima kojima su posvećena već i majstorima svog zanata čije tajne ni do dana današnjeg nisu otkrivene. Nalazište su pronašli Franczi u periodu kolonije, a teško je oštećeno tokom Amerićkog rata, tako je danas od nekadašnjih 68 preostalo svega 20ak struktura. Istražujemo ovo nalazište koje se nalazi na UNESCO-voj listi kulturne baštine i uživamo u inetereasntnim pričama o ovoj prezanimljivoj staroj civilizaciji. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

11.dan (06.03.): Hoi An – Ho Ši Min
Pakujemo stvari i napuštamo smeštaj. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Ho Ši Min. Sletanje i transfer do smeštaja. U dogovoru sa vodičem prošetaćemo gradom. Noćenje.

12.dan (07.03.): Ho Ši Min
Nakon doručka sledi fakultativno razgledanje grada koji je dugo godina nosio atribut bisera Indokine. Danas je to najveći grad i ekonomski centar Vijetnama. Videćemo katedralu Notr Dam, zgradu Glavne pošte, Palatu Ujedinjenja, zgradu Opere, Skupštinu grada, muzej rata, markete Ben Tan i Saigon Skver. Po završenom razgledanju, slobodno vreme. Noćenje.

13.dan (08.03.): Ho Ši Min – Cu Chi tuneli 
Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Cu Chi tunele, koji predstavljaju najverniji primer snalažljivosti Vijetnamaca u ratu koji su vodili protiv okupatora. Više od 240 kilometara iskopanih uskih tunela u kojima su se krili i kretali Vijetnamci. Tuneli su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Imaćete priliku da prodjete kroz neke od njih. Mesto koje će vas vratiti nekoliko decenija unazad i na kome možete zaista osetiti kakav se sukob odvijao na ovim prostorima. Po završenom obilasku vraćamo se u Ho Ši Min i nastavljamo da istražujemo ovaj grad. Slobodno vreme. Noće

14.dan (09.03.): Ho Ši Min – Delta reke Mekong 
Slobodan dan ili krećemo u fakultativnu avanturu deltom reke Mekong – najdužom rekom u Jugoistočnoj Aziji i 7. najdužom rekom na svetu. Ova reka svojim tokom od blizu 4500km prolazi kroz 6 zemalja, a njen sliv obuhvata neverovatnu površinu od 795.000km2. U ovom području se proizvodi najviše pirinča, kokosa, šećera i tropskog voća u Vijetnamu. Ukrcavamo se na brodić i iz glavnog toka reke prelazimo u manje kanale, krstarimo kroz autentična sela, posećujemo farmu meda, učimo kako se prave bombone od kokosa i degustiramo nesvakidašnje lokalne specijalitete – pirinčano i zmijsko vino. Povratak u Ho Ši Min. Slobodno vreme. Noćenje.

15.dan (10.03.): Ho Ši Min – Doha
Pakujemo stvari nakon doručka i napuštamo smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i kupovinu suvenira. U dogovoreno vreme transfer do aerodroma i let za Dohu u 19:20h, broj leta QR 971. Sletanje u Dohu u 23:30h po lokalnom vremenu. Pauza između letova je 7h i 35 minuta.

16.dan (11.03.): Doha – Beograd
Poletanje aviona za Beograd u 07:05h, broj leta QR 231. Sletanje u Beograd u 10:35h po lokalnom vremenu. Kraj programa. Sa osmehom na licu planirano novo Manga putovanje.
Pri prijavi se plaća avans od 100€ u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
- Iznos novca za aviokartu (cena zavisi od destinacije – proveriti u agenciji) plaća se do 2 meseca pred a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Ostatak novca koji se plaća u zemlji treba uplatiti u agenciji najkasnije 20 dana pred put a minimum jednom mesečno u iznosu koji putniku odgovara.
- Prilikom predaje dokumenata za dobijanje vize (za destinacije gde je potrebna) uplaćuje se iznos za vizu.
- Gotovinski
– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA
– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate.

MT

Organizator putovanja je turistička agencija Manga Trip, broj licence OTP 615/2010. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Manga Trip.

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama