Valensija

Valensija, Španija

već od 599€

Opis destinacije

Valensija je treći grad po veličini Kraljevine Španije i predstavlja grad bogate istorije i sjajnih inovacija. Poznat je po futurističkoj arhitekturi čuvenog arhitekte Santajaga Kalatrave. Nazivaju je grad sunca zbog velikog broja sunčanih sati godišnje. Osnovali su je Rimljani u 2. veku pne pod imenom Valentia što označava snagu/vrednost. Bila je to značajna rimska kolonija, potom grad Vizigota, Mavara, Aragona... Svoje zlatno doba doživljava tokom srednjeg veka u periodu od 14. do 16. veka kada se grade veličanstvene građevine, srednjovekovne zidine, brojni trgovi koji su korišćeni za trgovinu koja je davala ogromno bogatstvo ovom gradu. Zahvaljujući trgovcima i bankarima Valensije koji su pozajmili novac kraljici Izabeli Španskoj, Kolumbo je krenuo na svoj put. Danas je Valensija jedan od najlepših gradova Španije sa divnim ambijentima, čudesnim remek-delima Kalatrave, sjajnim muzejima. Grad čuvene paelje, dobrog vina, i naravno sunca. Od aprila meseca naša nacionalna aviokompanija „AirSerbia“ održavaće redovne, direktne letove između Beograda i Valensije. Za svega 2 sata i 50 minuta stižemo u ovaj prelepi grad i tada naša avantura počinje. Pridružite nam se, Valensija vas čeka. ¡Bienvenido a València!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
4 DANA AVIONOM / 3 NOĆENJA
DIREKTAN LET BEOGRAD - VALENSIJA
Polazak, četvrtkom 06:15h / Povratak, nedeljom 20:40h
HOTEL XON `S 4 **** 

CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI
AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 3 NOĆENJA SA DORUČKOM + VALENCIA CITY TOUR
21. - 24. sep.
2023.
19. - 22. okt.
2023.
09. – 12. nov.
2023.
15. – 18. feb.
2024.
07. – 10. mart 2024.
redovna cena 670 €
snižena cena 4*
579 € RASPRODATO!
redovna cena 670 €
snižena cena 4*
579 € RASPRODATO!
redovna cena 670 €
snižena cena 4*
579 € RASPRODATO!
redovna cena 670 €
snižena cena 4*
599 €
redovna cena 670 €
snižena cena 4*
599 €
04. – 07. april
2024.
18. – 21. april
2024.
23. – 26. maj
2024.
06. – 09. jun
2024.
27. – 30. jun
2024.
redovna cena 670 €
snižena cena 4*
599 €
redovna cena 670 €
snižena cena 4*
599 €
redovna cena 670 €
snižena cena 4*
599 €
redovna cena 670 €
snižena cena 4*
599 €
redovna cena 670 €
snižena cena 4*
599 €

Cena aranžmana uključuje:
- Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Valensija – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
- Transfer aerodrom Valensija – hotel – aerodrom Valensija
- 3 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u odabranoj kategoriji hotela sa 3* ili 4* u regiji Valensije
- Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- Usluge vodiča – pratioca grupe
- Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 1000 dinara za uzrast 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2000 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 120 €
- Obavezna doplata na recepciji hotela gradskih turističkih taksi: hotel 3* ukupno 9 €; hotel 4* ukupno 15 €
- DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
- Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava OBAVEZNO U AGENCIJI; plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika):
-    Poludnevni izlet sa obilaskom Port Saplaya i Grada umetnosti i nauke 40 €
-    Celodnevni izlet u Alikante i Benidorm prema programu 60 €
-    Celodnevni izlet Penjiskola i Vilafames 60 €
HOTEL XON `S 4 ****  (20 soba)
Smešten je u široj zoni centra grada. Na udaljenosti 300m od hotela nalazi se autobusko stajalište sa kojeg kreće nekoliko autobusa ka centru Valensije. Hotel Xon's nudi besplatan bežični internet i moderne sobe sa kablovskom televizijom. Poseduje otvoreni bazen i teretanu sa saunom. Elegantne, klimatizovane sobe hotela Xon's su udobne sa modernim dekor. Svaka ima sopstveno kupatilo sa fenom za kosu. Doručak na bazi švedskog stola služi se u hotelskom restoranu. Gosti takođe mogu uživati u specijalitetima mediteranske i internacionalne kuhinje za večeru. Na raspolaganju je i bar na otvorenoj terasi. Tržni centar Bonaire nalazi se pored hotela Xon’s. Nasuprot hotela nalazi se klizalište, a trkačka staza Ricardo Tormo de Cheste udaljena je 10 minuta vožnje. Hotel može da organizuje iznajmljivanje automobila za goste i taksi vožnju po potrebi. Recepcija je na raspolaganju 24 sata.

HOTEL „B&B VALENCIA CIUDAD DE LA CIENCIAS“ 3*** ili sličan
Hotel se nalazi u zoni centra grada,udaljen od starog grada oko 2,5 km. U okolini hotela nalaze se barovi, restorani, supermarketi... Hotel je skromnog sadržaja koji u potpunosti odgovara „budžet“ kategoriji hotela sa 3*. Poseduje lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, WiFi, recepciju otvorenu 24 sata. Sobe su „standard“ kategorije i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, klima uređaj, TV.
1. dan (četvrtak) BEOGRAD – VALENSIJA   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 4h ujutro. Prijava na let kompanije „AirSerbia“ za Valensiju. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 06.15h. Po dolasku u Valensiju u 09.10h sledi transfer do centra grada i razgledanje grada. Najstariji deo grada je Stari grad („Ciutat Vella“). Ovaj deo Valensije je tokom srednjeg veka bio okružen masivnim zidinama sa nekoliko ulaznih kapija od kojih su se sačuvale kapija Seranos i kapija Kvart. Radi se o impozantnim kapijama gotskog stila sa divnim bajkovitim kulama. Unutar zidina se formirao grad trgovaca sa divnim srednjovekovnim palatama, trgovima i naravno Katedralom. Remek-delo gotskog stila sa divnim tornjem „El Micalet“. U ovoj crkvi se prema verovanju čuva Sveti gral. Nedaleko od Katedrale nalazi se divni trg posvećem Bogorodici sa fontanom Turia. Još jedan trg vredi obići, to je Kraljičin trg sa divnim kafeima i lepim ambijentom. Svakako, u Starom gradu treba obići i znamenitu Tržnicu koju je dizajnirao slavni arhitekta Francisko Gvardija. Slobodno vreme za lutanje prelepim uličicama sa živopisnim suvenirnicama i trgovinama. Transfer do hotela i smeštaj u sobe do 17h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. dan (petak) ALIKANTE & BENIDORM   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak (9.30h) na fakultativni izlet do divnog ALIKANTEA. Iznad ovog grada stražari moćna tvrđava Svete Barbare na visini od 166 metara. Pogled na grad sa nje je nezaboravan. Šetnja starom četvrti Santa Kruz koja je okićena belim kućama sa živopisnim motivima i brojnim tradicionalnim prodavnicama, neće vas ostaviti ravnodušnima.  Tu su još divna bazilika Sv. Marije iz 13. veka, Katedrala Alikantea sa velikom plavom kupolom, neobična ulica pečuraka ("Calle da las Setas")... Slobodno veme provedite na sjajnom šetalištu Esplanada Španije koje je ukrašeno sa 6,5 miliona mermernih pločica. Slobodno vreme u gradu i potom sledi odlazak do mondenskog letovališta BENIDORM. Ovo mesto je glavno letovalište divne regije Kosta Blanka. Njegov stari grad je prosto neodoljiv. Slobodno vreme 2 sata. Povratak u Valensiju do 20h. Noćenje.

3. dan (subota) PENJISKOLA - VILAFAMES   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na fakultativni izlet sa obilaskom divnih srednjovekovnih sela u pokrajini Valensije. Odlazimo prvo do PENJISKOLE, malenog utvrđenog grada na obali Sredozemnog mora. Ovim gradom dominira zamak u kojem je svoje utočište pronašlo i nekoliko papa. Zamak su podigli vitezovi Templari. Nakon šetnje idiličnom Penjiskolom, odlazak do VILAFAMESA, prelepog živopisnog seoca sa srednjovekovnom strukturom. Povratak u hotel do 20h. Uveče, fakultativno, odlazak u jedan od najpopularnijih tradicionalnih Flamenko klubova u Valensiji (polazak iz hotela u 21.30h, povratak u hotel do 01.30h). Večera i uživanje u fantastičnom šou-programu sa flamenko igračima i čudesnim melodijama španske gitare. Noćenje.

4. dan (nedelja) VALENSIJA –- BEOGRAD    Doručak i odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (lutanje starim gradom; šoping...); ili polazak na poludnevni fakultativni izlet. Odlazak do luke grada Port Saplaya koja je čuvena po svojim živopisnim kućicama i vilama i divnim plažama. Nakon 2 sata slobodnog vremena odlazak do „Grada umetnosti i nauke“. Ovaj deo Valensije predstavlja ostvarenje sna velikog arhitekte Kalatrave. U isušenom koritu reke Turije, Kalatrava je stvorio nestvarne futurističke objekte koji prosto oduzimaju dah. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija“ (Opera); Hemisferik - jedinstvena prjekciona sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; Okeanografski muzej; Umbrakle - gradski vrt; Agora - sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Povratak u hotel do 17.30h. U 18h transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let „AirSerbia“ za Beograd. Let u 20.40h. Sletanje u Beograd u 23.20h. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2023.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.