Valensija

Valensija, Španija

već od 490€

Opis destinacije

Valensija je treći grad po veličini Kraljevine Španije i predstavlja grad bogate istorije i sjajnih inovacija. Poznat je po futurističkoj arhitekturi čuvenog arhitekte Santajaga Kalatrave. Nazivaju je grad sunca zbog velikog broja sunčanih sati godišnje. Osnovali su je Rimljani u 2. veku pne pod imenom Valentia što označava snagu/vrednost. Bila je to značajna rimska kolonija, potom grad Vizigota, Mavara, Aragona... Svoje zlatno doba doživljava tokom srednjeg veka u periodu od 14. do 16. veka kada se grade veličanstvene građevine, srednjovekovne zidine, brojni trgovi koji su korišćeni za trgovinu koja je davala ogromno bogatstvo ovom gradu. Zahvaljujući trgovcima i bankarima Valensije koji su pozajmili novac kraljici Izabeli Španskoj, Kolumbo je krenuo na svoj put. Danas je Valensija jedan od najlepših gradova Španije sa divnim ambijentima, čudesnim remek-delima Kalatrave, sjajnim muzejima. Grad čuvene paelje, dobrog vina, i naravno sunca. Od aprila meseca naša nacionalna aviokompanija „AirSerbia“ održavaće redovne, direktne letove između Beograda i Valensije. Za svega 2 sata i 50 minuta stižemo u ovaj prelepi grad i tada naša avantura počinje. Pridružite nam se, Valensija vas čeka. ¡Bienvenido a València!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI
AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 3 NOĆENJA SA DORUČKOM
20. – 23. oktobar 2022.
RASPRODATO!
10. – 13. novembar 2022.
RASPRODATO!
8. – 11. decembar 2022.
redovna cena 560 € snižena cena 490 € nova cena 520 €redovna cena 560 € snižena cena 490 €redovna cena 560 € snižena cena 490 €

Cena aranžmana uključuje:
- Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Valensija – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
- Transfer aerodrom Valensija – hotel – aerodrom Valensija
- 3 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u odabranoj kategoriji hotela u Valensiji
- Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- Usluge vodiča – pratioca grupe
- Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju po ceni od oko 700 dinara za uzrast 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 1400 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
- Karte za metro prilikom razgledanja Valensije
- Obavezna doplata na recepciji hotela gradskih turističkih taksi: hotel 3* ukupno 9 €; hotel 4* ukupno 15 €
- DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
- Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava OBAVEZNO U AGENCIJI; plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika):

- Obilazak Grada umetnosti i nauke u Valensiji sa uključenom ulaznicom za Kalatravinu Hemisferu 30 €
- Poludnevni izlet u Gandiju prema programu 35 €
- Poludnevni izlet u Kasteljon prema programu 35 €
- Flamenko šou sa uključenom večerom i jednim pićem 65 €
HOTEL „BELERET“ 3*** https://www.beleret.com/en/ ili sličan

Hotel se nalazi nedaleko od gradskog sajma i stanice metroa. Putem metroa od hotela se do istorijskog centra grada stiže za nekoliko minuta. U okolini hotela nalaze se barovi, restorani, tržni centri, supermarketi... Hotel je skromnog sadržaja koji u potpunosti odgovara „budžet“ kategoriji hotela sa 3*. Poseduje mali lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka, WiFi. Sobe su „standard“ kategorije i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc (češća je kada u standard sobama; ne možemo da utičemo na izbor soba!) i fenom za kosu, klima uređaj, sef, TV.

1. dan (četvrtak) BEOGRAD – VALENSIJA   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 04.20h ujutro. Prijava na let kompanije „AirSerbia“ za Valensiju. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje u 06.20h. Po dolasku u Valensiju u 09.10h, sledi transfer ka hotelu. Stvari ostavljamo u hotelu, a smeštaj u sobe, kao što je to i uobičajeno, ne može do posle 14h. Zato to vreme odmah koristimo za obilazak divne Valensije. Odlazimo do centra grada metroom. Najstariji deo grada je Stari grad („Ciutat Vella“). Ovaj deo Valensije je tokom srednjeg veka bio okružen masivnim zidinama sa nekoliko ulaznih kapija od kojih su se sačuvale kapija Seranos i kapija Kvart. Radi se o impozantnim kapijama gotskog stila sa divnim bajkovitim kulama. Unutar zidina se formirao grad trgovaca sa divnim srednjovekovnim palatama, trgovima i naravno Katedralom. Remek-delo gotskog stila sa divnim tornjem „El Micalet“. U ovoj crkvi se prema verovanju čuva Sveti gral. Nedaleko od Katedrale nalazi se divni trg posvećem Bogorodici sa fontanom Turia. Još jedan trg vredi obići, to je Kraljičin trg sa divnim kafeima i lepim ambijentom. Svakako, u Starom gradu treba obići i znamenitu Tržnicu koju je dizajnirao slavni arhitekta Francisko Gvardija. Slobodno vreme za lutanje prelepim uličicama sa živopisnim suvenirnicama i trgovinama. Odlazak do hotela posle 15h. Smeštaj u sobe. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

2. dan (petak) VALENSIJA - GANDIJA   Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet sa posetom „Gradu umetnosti i nauke“. Ovaj deo Valensije predstavlja ostvarenje sna velikog arhitekte Kalatrave. U isušenom koritu reke Turije, Kalatrava je stvorio nestvarne futirustičke objekte koji prosto oduzimaju dah. Ovo je veliki kulturni i zabavni kompleks poznat širom sveta pre svega zbog svoje specifične arhitekture. Kompleks sačinjavaju: palata umetnosti “Kraljica Sofija“ (Opera); Hemisferik - jedinstvena bioskopska sala u obliku ljudskog oka; muzej nauke “Princ Filip” gde je nauka potpuno dostupna publici; Okeanografski muzej; Umbrakle - gradski vrt; Agora - sala za kongrese, kocerte i sportske manifestacije. Poseta Hemisferiku. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet do divnog letovališta Gandija. Gandija je turističko središte regije Kosta del Azahar. Koreni grada su vezani za Rimljane, a svoj razvoj Gandija beleži tokom vladavine Mavara i kasnije Kraljevine Aragona, tokom 15. i 16. veka. Slobodno vreme u Gandiji za kupanje u divnom moru i uživanje na njenim prelepim plažama. Povratak u Valensiju do 20h. Noćenje.

3. dan (subota) VALENSIJA – KATELJON DE LA PLANA Doručak. Slobodno vreme u Valensiji, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet. Posetićemo pravi mali srednjovekovni biser Španije, gradić Kasteljon koji nosi ime po nekadašnjem utvrđenju stvorenom u vreme vladavine Mavara i Aragona. Prošetaćemo se divnim Glavnim trgom gde se nalazi impozantna Kateredrala sa zvonikom „El Fadri“. Povratak u Valensiju. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Uveče, fakultativno, odlazak u jedan od najpopularnijih Flamenko klubova u Valensiji na celovečernji šou sa uključenom večerom. Uživanje u fantastičnom šou-programu sa flamenko igračima i čudesnim melodijama španske gitare. Noćenje.

4. dan (nedelja) VALENSIJA - BEOGRAD    Doručak i odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (uživanje na divnoj gradskoj plaži; lutanje starim gradom; šoping...). U 18h transfer na aerodrom. Prijava za let „AirSerbia“ za Beograd. Let u 20.40h. Sletanje u Beograd u 23.20h. Kraj putovanja.

– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2022.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama