Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
UMBRIJA
Asizi – Peruđa – Orvieto – Kortona – Areco – Gubio
6 dana - 3 noćenja, autobusom

TERMIN
17.05 – 22.05.2023.

CENA PO OSOBI - 299 evra
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU - 90 evra

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:
- prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom)
- tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi u hotelu kategorije 3* u Peruđi ili okolini
- razgledanja prema programu
- usluge licenciranog vodiča
- troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:
- fakultativni izleti
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje
- obavezna gradska komunalna taksa u iznosu od 2,5 evra po noćenju po osobi(plaća se u hotelu).

FAKULTATIVNI IZLETI I POSETE
- Poludnevni izlet za “Orvieto” - 30 €. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, prevoz žičarom, posete navednim mestima bez ulaznica i usluge vodiča.
- Poludneni izlet “Kortona – Areco” - 30 €. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, posete navednim mestima bez ulaznica i usluge vodiča.
Prijavljivanje za izlete i posete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u inostranstvu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuju uz korigovanje cene.
Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.
Hotel Ilgo 3* https://www.hotelilgo.com/ 
Hotel je udaljen na oko 15 minuta hoda od centra Peruđe. Hotel ima recepciju, bar, restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom,  standardno opremljene, sa telefonom i TV – om. Wi–fi je besplatan u određenim delovima hotela . Doručak se služi po principu  samoposluživanja.  
Dan 1 Beograd
1. dan BEOGRAD Sastanak grupe u 16:30 h, polazak u 17:00 h. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

Dan 2 Peruđa
2. dan ASIZI – PERUĐA Prepodnevni dolazak u Asizi. Grad Asizi je rodno mesto sv. Franje Asiškog, jednog od najvećih svetitelja Rimokatoličke crkve, koji je u njemu osnovao franjevački red. Panoramsko razgledanje grada: spektakularna Bazilika sv. Franje s franjevačkim samostanom Sacro Convento i čuvenim Đotovim freskama, koje su pod zaštitom UNESCA... Smeštaj u hotel u okolini Peruđe. Slobodno vreme. Noćenje.

Dan 3 Peruđa
3. dan PERUĐA – ORVIETO – PERUĐA Doručak. Nakon doručka odlazak mini vozom do istorijskog centra grada.Razgledanje grada: Katedradrala San Lorenco, crkva sv. Petra i srednjovjekovni akvadukt, Fontana Maggiore, Palata dei Priori, Etrurski slavoluk, Mermerna fontana. Peruđa je poznata i kao grad čokolade,grad koji će vas osvojiti već na prvi pogled. Slobodno vreme u centru grada, za šetnju i uživanje u ukusima čuvene “bacci perugina”(poljubci iz Peruđe) čokolade.U ranim poslepodnevnim časovima fakultativni odlazak do Orvieta. Po dolasku u Orvieto, čuveni gradić ove regije, ukrcavanje na žičaru, koja vodi do istorijskog dela grada koji se nalazi na krečnjačkoj steni koja kao da će svakog časa da se obruši pod težinom predivne katedrale građene 3 veka. Organizovano razgledanje grada, šetnja glavnom ulicom Kavur, koja vodi do trga Duomo, na kom se nalazi veličanstvena katedrala, zatim odlazak do Trga naroda, gde je središte uprave nad gradom. Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 4 Peruđa
4. dan PERUĐA – KORTONA – ARECO – PERUĐA Doručak. Fakultativni izlet do Cortone. Dolazak u mali, prelepi gradić Kortonu. Po dolasku, kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: Trg Republike, palata Komune – sedište uprave grada, palata Kasali...Slobodno vreme. Kraće putovanje do Areca, jednog od najlepših toskanskih gradova. Obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: trg Grande koji predstavlja najlepši deo Areca,čuven i po tome što je poslužio kao scenografija za poznati film „La Vita e Bella“( Život je lep), Duomo – prelepe katedrale, crkva Sv. Franje, Petrarkina kuća u kojoj je rođen čuveni pesnik...Povratak u hotel. Noćenje.

Dan 5 Peruđa
5. dan PERUĐA – GUBIO Doručak. U toku prepodneva polazak iz Peruđe. Odlazak do srednjovekovnog grada Gubia, petog po veličini u oblasti Umbrije. Grad se nalazi na veoma neobičnom mestu, strmoj padini iznad koje se uzdiže planina Inđino, jedna od lanaca središnjih Apenina. Obilazak trga Grande, na kom se nalazi palata Konzula i Duždeva palata. U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.

Dan 6 Beograd
6. dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima. 6. dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke, na dan uplate. 

- Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15
dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

Plaćanje može biti:

- Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master,, Maestro i Dina).

- Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama