Trebinje

Trebinje, BiH

Opis destinacije

Za Trebinje se kaže da je grad sunca, vina i platana. Nalazi se na samom jugu Hercegovine, u najjužnijem delu Republike Srpske.Smešteno je ispod planine Leotar, na obodu Trebinjskog polja u dolini reke ponornice Trebišnjice, koja protiče kroz grad. Od mora je udaljeno око 27 km putem do Dubrovnika ili око 38 km putem do Herceg Novog. Trebinje podseća na mediteranske gradove i pleni svojom lepotom.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Trebinje - Mostar - Sarajevo
Termini:
25.04.-28.04.2022.;  12.05.-15.05.2022.;   30.06.-03.07.2022    (autobusom)

CENA ARANŽMANA:  13.000,00 din. 

Aranžman uključuje:
- prevoz udobnim  turističkim autobusom sa audio/dvd opremom i klimom na pomenutoj relaciji
- smeštaj u hotelu sa 3* ili sličan u Mostaru   u 1/2, 1/2+1, 1/3 I 1/4 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom, doručak švedski      sto, sve sobe imaju TV, AC, TWC, 
- boravišnu taksu
- obilazak Trebinja, Počitelja, Mostara i Sarajeva u pratnji  vodiča
- organizaciju i stručno vođstvo puta

Aranžman ne uključuje :
- lične troškove i ostale nepomenute troškove
- putno zdravstveno osiguranje                         
- doplata za 1/1 sobu 35 eur
- deca do 12 godina ostvaruju popust 2.000,00 din. 
- fakultativni izlet za Blagaj i  vrelo reke Bune …  10 eur. (minimum 25 prijavljenih putnika)
Hotel Almira, ili sličan, https://www.almira-hotel.ba/, na samo 30 m od starog mosta, unutar UNESCO zaštićene zone,  hotel poseduje restoran, lift, recepciju, sve sobe imaju TV, AC, TWC.. U ponudi ima elegantno uređene i klimatizovane dvokrevetne, trokrevetne I četvorokrevetne sobe sa besplatnim bežičnim internetom. U restoranu u sklopu objekta služe se jela lokalne i mediteranske kuhinje. Sve sobe poseduju kupatilo sa tušem i besplatnim toaletnim priborom. Dostupne su papuče i fen za kosu. Sobe imaju flat-s creen TV sa kablovskim kanalima. Pojedine sobe uključuju balkon i pogled na grad.

1.dan  25.04.2022.  /   12.05.2022  / 30.06.2022. BEOGRAD-TREBINJE-MOSTAR  
Polazak iz Beograda  sa dogovorenog mesta u u 24.00 h (okupljanje u 23.30 h), Putovanje preko Višegrada, Tjentišta do Trebinja sa usputnim pauzama po potrebi.

2.dan  26.04.2022. /   13.05.2022 /  01.07.2022. TREBINJE – POČITELJ- MOSTAR
Dolazak u Trebinje u jutarnjim satima. Kraća pauza za osveženje uz kafu, a potom  razgledanje grada Trebinja u pratnji vodiča: Stari grad Kastel, Osman pašina džamija, Korzo sa Trgom Slobode i Trgom pjesnika (gde se nalazi veliki broj Dučićevih poklona gradu, stoletni platani, spomenici Dučiću i Njegošu,katedrala iz 1884.),kao i crkva Sv.Preobraženja. Slobodno vreme u Trebinju do planiranog polaska za Mostar. Na putu za Mostar predviđena poseta manastiru Tvrdoš, posvećenog Uspenju Presvete Bogorodice, zadužbina kralja Milutina s’kraja 13 veka. U ovom manastiru je zamonašen Sv.Vasilije Ostroški. U okviru manastira je i podrum vina gde se može fakultativno degustirati kvalitetno Tvrdoško vino.
Na putu ka Mostaru posetićemo Počitelj- istorijsko naselje orijentalno-mediteranskog karaktera, obilazak njegovih znamenitosti. Slobodno vreme za kaficu i uživanje. Dolazak u Mostar u večernim satima. Smeštaj u hotel. Noćenje. 

3.dan  27.04.2022.  /  14.05.2022. /  02.07.2022 MOSTAR – BLAGAJ - VRELO BUNE
Doručak. Nakon doručka sledi obilazak grada Mostara sa lokalnim vodičem. Prošetaćemo se starom čaršijom. Prošlost u ovom gradu   je na svakom koraku, i svakoga vraća u vremena vladavine Turaka. Njihov pečat se nalazi u svakom kamenu drevne kaldrme, i gotovo svakoj kući starog grada. Najimpresivniji simbol Mostara je njegov Stari most, remek-delo otomanske arhitekture, pod zaštitom UNESCO-a. Ovaj most vekovima čuvaju „mostari“ – čuvari - kula Kalebija, Kula Herceguša, Sahat Kula. Verujemo da će Vas oduševiti Kriva ćuprija - jedan od najstarijih očuvanih spomenika iz osmanlijskog perioda, podignut polovinom 16. veku, a šetnja Kujundžilukom Vas  neće ostaviti ravnodušnima. 
Fakultativni izlet:  Blagaj, sa posetom  vrelu reke Bune, upoznavanje sa mistikom Tekije na Buni, pričom o dervišima i brojnim legendama vezanim za ovo predivno mesto. Slobodno vreme. Povratak u Mostar. Noćenje. 

4.dan  28.04.2022.  /  15.05.2022. /  03.07.2022. MOSTAR – SARAJEVO – BEOGRAD 
Doručak. Napuštanje hotela i polazak ka  Sarajevu. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Većnica, Saborna pravoslavna crkva, sarajevska Katedrala, Begova džamija, nadaleko čuvena Baščaršija, srce grada, gde ćete imati priliku da probate poznate ćevape i burek. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. Planiran polazak za  Srbiju oko 17.00 časova. Dolazak na mesto polaska u kasnim večerrnjim časovima. Kraj programa.

– 30% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Placanje se vrsi iskljucivo u dinarskoj protivrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan uplate. 

MON

Organizator putovanja je turistička agencija Montesol, broj licence OTP 75/2020 Kategorija licence A35. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Montesol. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama