Toskana i Umbria

više destinacija, Italija

već od 149€

Opis destinacije

UMBRIJA - Jedna od 20 regija Italije. Poznata je kao ,zeleno srce Italije’’, zahvaljujući svojim veličanstvenim šumama i bogatoj prirodi. Planine, polja, jezera i reke se mešaju sa zanimljivim gradićima, koje ćemo i mi obići na našem putovanju. Glavni grad Umbrije je Peruđa, ostali poznati gradovi su Citta di Castelo, Gubbio, Asizi, Todi, Orvieto… TOSKANA - Regija Italije u kojoj su uključena sva čula. Brežuljkasti predeli,aleje čempresa,neprocenjivo blago samo su neki od razloga zbog kojih preporučujemp posetu Toskane. PERUGIA - Prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perugini’’ (poljupci iz Peruđe). ASISSI - Impozantna struktura malog mesta na padini brda Monte Subasija gotovo da se uopšte nije promenila od vremena kada je živeo sv.Franja Asiški. MONTEPULCIANO - Srednjovjekovni i renesansni gradić na brdu Montepulciano. Karakteristika grada su uske uličice i prelepa arhitektura,a njegov pečat je svakako vino Montepulciano d'Abruzzo. AREZZO - Grad čiji izgled karakterišu palate bogatih trgovaca.Rodni grad Frančeska Petrarke.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
NOVA ITALIJA - UMBRIA i TOSCANA 
MONTEPULCIANO I CHIANCIANO TERME SA FAKULTATIVNIM OBILASCIMA : PERUGIA - ASSISI - AREZZO - CORTONA
PAKET ARANŽMAN 6 DANA : AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 3 NOĆENJA SA DORUČKOM

HOTEL 3*14.02.
19.02.
UslugaBr. dana/noći6/3
ND
Redovna cena179€
SPECIJALNA PONUDA149€
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate -

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Prevoz komfornim turističkim autobusom (klima, dvd, audio oprema) prema programu putovanja,
- Smeštaj na bazi 3 noćenja u Chianciano Termama sa doručkom u hotelu 3* u 1/2 i 1/3 sobama
- Usluga predstavnika agencije / vodiča,
- Troškove realizacije programa.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- Turistička taksa (plaća se na licu mesta na recepciji hotela, hotel 3* 0.5eur/danu i 4* 1eur/danu)
- Individualne troškove putnika
- Doplata za 1/1 sobu 60eur
- Medjunarodno zdravstveno osiguranje

Fakultativne izlete:
- Peruđa i Asisi 30€ /deca do 12 god.20€
- Arezzo I Cortona - 30 €/deca 20 €
Hotel Michelangelo 4* hotel-michelangelo.it

Hotel Michelangelo se nalazi 600 m od centra Chianciano Terme, skriven u parku površine oko 4 hektara. Otvoreni bazen za odrasle i decu, kuglana i tenis, panoramska terasa sa solarijumom i finskom saunom. Sve sobe imaju tv i kupatilo. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
1. DAN BEOGRAD
Sastanak grupe u 16:30h na parking Sava Centra. Polazak u 17:00h. Nastavak vožnje preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim zadržavanjima radi odmora. Noćna vožnja.

2. DAN CHIANCIANO TERME
Dolazak u Chianciano Terme poznatu banju koja se nalazi na oko 550 metara nadmorske visine. Danas je ova banja uređena sa banjskim parkom u kojem se nalaze terme, brojna šetališta i veliki broj hotela i restorana. Starim delom poznate banje dominira veliki zvonik sagrađen u srednjem veku, na čijoj se spoljašnosti može videti grb porodice Mediči. Smeštaj u hotel posle 15h. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN CHIANCIANO TERME – PERUGIA – ASSISI – CHIANCIANO TERME (Putovanje Dan Zaljubljenih Toskana Umbrija Peruđa)
Doručak. Fakultativni celodnevni izlet za Peruđu i Asizi. Po dolasku u Peruđu sa mini metroom odlazimo do istorijskog centra i krećemo u razgledanje grada: glavni gradski trg - Piazza IV Novembre, Palazzo Priori, Duomo San Lorenzo, fontana Maggiore, Piazza Repubblica i Corso Vannucci… Slobodno vreme sve do polaska prema gradiću Asizi, smeštenom na brdu sa kojeg se pruža predivan pogled na okolinu. Asizi je grad Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda. U gradu se nalaze brojni verski objekti, koje su ukrasili svojim delima poznati umetnici: Đoto, Simone Martini i mnogi drugi. Po dolasku šetnja gradom: Bazilika Svetog Franje (koja je izgrađena tri godine posle smrti sveca) sa franjevačkim samostanom, Piazza del Comune, La Rocca… Nakon šetnje slobodno vreme do povratka u Chianciano Terme. Noćenje.

4. DAN CHIANCIANO TERME – CORTONA – AREZZO (Putovanje Dan Zaljubljenih Toskana Umbrija Peruđa)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultatiivni izlet u Kortonu i Arezzo. Prvo ćemo posetiti Kortonu koja se nalazi na brdu visoko iznad ravnice Kijana. Kortona je jedno od najstarijih naselja iz etrurskog doba. Razgledanje grada: Piazza della Republica, Palazzo Comunale, Piazza Signorelli, Teatar Signiorelli, Palazzo Casali… Slobodno vreme do

nastavka putovanja ka Arezzu – rodnom gradu Frančeska Petrarke I domu najposećenijeg festival a viteških borbi u Italiji. Šetnja istorijskim delom grada: Piazza Grande, poznatog po scenama iz filma „La Vita e Bella“. Grad je poznat i po Baziliki Sv. Frančeska, crkvi San Domeniko i tvrđavi Medičijevih. Slobodno vreme. Povratak u Chianciano Terme. Noćenje.

5. DAN CHIANCIANO TERME – MONTEPULCIANO (Putovanje Dan Zaljubljenih Toskana Umbrija Peruđa)
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Nastavak putovanja ka Montepulcianu - gradiću na brdu, renesansnog izgleda sa živopisnim građevinama od cigle, poznat po proizvodnji vina Nobile. Pravi raj za ljubitelje dobrog vina i umetnosti. Gradić je svedok tri čuda i zahvaljujući jednom od njih izgradjen je hram San Biagio, jedno od najlepših zdanja u blizini ovog grada. Po dolasku obilazak centra grada: Piazza Grande, Duomo, Palazzo Comunale, Palazzo del Capitano del Popolo, Palazzo Tarugi… Slobodno vreme do polaska za Srbiju. Noćna vožnja preko Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

6. DAN BEOGRAD
Očekivani dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.
- Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke  na dan uplate

- Gotovinsko plaćanje: 40% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 15 dana pre početka aranžmana;

- Karticama: Visa, Master, Maestro, Dina;

FXT

Organizator putovanja je turistička agencija Felix Travel, broj licence OTP 3/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Felix Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama