Španija i Portugal

više destinacija, Španija i Portugal

već od 1290€

Opis destinacije

Portugalija i Španija zauzimaju najveći deo Iberijskog poluostrva i kao zemlje koje su bile keltske, grčke, rimske, gotske, arapske i na kraju hrišćanske uspele su da iskoriste uticaje raznih kultura i tradicija i tako stvore veliku i značajnu kulturu. Bogata istorija, značajni spomenici kulture i sačuvani srednjovekovni gradovi koji pripadaju svetskoj kulturnoj baštini, tradicija, specifičnosti i kontrasti čine najznačajnija obeležja Iberijskog poluostva. Španska pokrajina Kastilja i Leon, predstavlja dušu Španije. Neki od najlepših gradova (Avila i Salamanka) nalaze se u ovoj pokrajini, uzdižući se iz usamljenih polja centralne Španije. Najstarija i najlepša regija starog sveta, dolina reke Duro (zlatna reka), koja se proteže severno od Salamanke (provincija Kastilja i Leon) i duž granice sa Portugalijom, sve do Porta, uvrštena je na Uneskovu listu svetske baštine. Osim po značajnoj kulturnoj baštini i prelepom krajoliku, ova regija je poslednjih godina postala popularna vinska ruta. Dolina reke Duro je jedna od tri najstarije definisane vinske regije na svetu i kolevka vina Porto( prilično jako, desertno i slatkasto vino). Neodoljivost Portugalije ogleda se u njenom staromodnom šarmu, elegantnim gradićima, bogato ukrašenim palatama, uspavanim selima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Španija i Portugalija
MADRID – SALAMANKA – PORTO – LISABON

Polazak: 28. decembar 2022. / Povratak: 05. januar 2023.
9 dana (8 noćenja) – avionom i autobusom

FIRST MINUT POPUST OD 80€ PO OSOBI ZA UPLATE DO 10. NOVEMBRA ILI DO POPUNE KAPACITETA PREDVIĐENIH ZA FIRST MINUTE PONUDU. NE ODNOSI SE NA DOPLATU ZA JEDNOKREVETNU SOBU.

Cena - 1290 €

Cena aranžmana po osobi u evrima (Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

NAPOMENA: Jednokrevetne sobe se dobijaju isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini.

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: Prevoz avionom Beograd-Frankfurt-Madrid i Lisabon-Frankfurt-Beograd, transferi autobusom aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 4* u Madridu, Salamanki i Portu i u hotelu sa 3* u Lisabonu na bazi noćenja sa doručkom (samoposluživanje), razgledanja prema programu, usluge licenciranog vodiča na srpskom jeziku koji ide sa grupom iz Beograda, troškovi organizacije putovanja, avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 187,88 evra (EUR 78.00-YQ, EUR 19.00-YR su nerefundabilne, EUR 4.48-LG, EUR 0.98-RF, EUR 17.13-RS, EUR 0.22-RS, EUR 9.95-DE, EUR 22.37-RA, EUR 2.00-J9, EUR 5.07-PT, EUR 12.13-YP, EUR 16.55-CH su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

U cenu putovanja nije uračunato: fakultativni izleti (prijave i uplate u agenciji), napojnica za vozača na turi (10€ po putniku, plaća se na destinaciji), gradska boravišna taksa u Portu i Lisabonu koja se plaća na recepciji hotela u iznosu od 2 evra po osobi po noći (ukupno 10 evra), međunarodno putno zdravstveno osiguranje koje uključuje i lečenje Covida kao i osiguranje od otkaza aranžmana, koje se preporučuje.

FAKULTATIVNI IZLETI: Minimum za realizaciju izleta je 15 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izlet je moguće realizovati po korigovanoj ceni. Za fakultativne izlete obavezna je rezervacija i uplata u agenciji, prilikom plaćanja aranžmana. Izleti se rezervišu i plaćaju u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

Sintra, Kabo da Roka, Kaškaiš, Eštoril (celodnevni izlet, oko 9 sati):  U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča i ulaznica za Kraljevsku palatu u Sintri (National Royal Palace). Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 65 evra
Palmela, Arabida, Azeitao, Sesimbra (celodnevni izlet, oko 9 sati): U cenu je uključen transfer autobusom u pratnji vodiča. Ručak nije uključen u cenu. Cena izleta: 55 evra (poseta vinariji i degustacija vina se dodatno plaća 4 evra po osobi na licu mesta).
Madrid – Hotel Novotel Madrid Center 4* ili sličan
Calle de O`Donell 53, Madrid, 28009, Spain, Telephone: +34-912214060,
Website: https://www.novotelmadridcenter.com/?lang=en
Potpuno renoviran Novitel Madrid Center, koji je najveći Novotel hotel na svetu, nalazi se u centru Madrida, na samo 5 minuta šetnje od parka El Retiro i 11 km od aerodroma. Stanica metroa O`Donell se nalazi na 450 metara od hotela. Do raznovrsnih prodavnica, barova, banaka i restorana se pešice stiže za 5 minuta. Besplatan bežični internet dostupan je u celom hotelu.  Sve sobe su moderno uređene i imaju besplatan WiFi, klima-uređaj, mini-bar, TV sa ravnim ekranom od 37 inča, sef, fen za kosu i sopstveno kupatilo sa kadom ili tušem. U hotelskom restoranu Eat Bar se služi jednostavna tradicionalna hrana.

Salamanka – Gran Hotel Corona Sol 4* ili sličan
Calle Victor Garcia De La Concha, Salamanca, 37007, Spain, Telephone:  +34-923281616 
Website: http://www.gran-hotelcoronasol.es/en 
Ovaj šarmantan hotel se nalazi u srcu starog grada Salamanka, gradu koji je bogat kulturom, noćnim životom, restoranima i još mnogo toga. Udaljen je 10 minuta hoda od trga Plaza Mayorb u Salamanki i oko 700 metara od Univerziteta Salamanka. U okolnim ulicama se nalaze razni restorani i tipični tapas barovi. Do najbliže metro stanice ima manje od 50 metara. Sobe su klimatizovane i imaju besplatan bežični internet, TV sa ravnim ekranom sa kablovskim kanalima, sef i fen za kosu. Doručak na bazi švedskog stola  (samoposluživanje) se služi svakog dana u restoranu hotela.

Porto – Hotel Holiday Inn Porto Gaia 4* ili sličan
Rua Diogo Macedo, 220, Vila Nova de Gaia, Porto, 4400-107, Portugal, Telephone: +351-223747500
Website: http://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/porto/opopg/hoteldetail
Hotel je smešten u oblasti Vila Nova de Gaia, na 7 minuta vožnje od istorijskog centra Porta.  Najbliža metro stanica se nalazi oko 15 minuta hoda od hotela. Većina Porto podruma i vinskih loža nalazi se u Vila Nova de Gaia, na drugoj strani reke Duro. Porto vino se proizvodi na ovim prostorima već nekoliko vekova. Restoran Friends Kitchen se nalazi u predvorju hotela i nudi domaću i organsku portugalsku kuhinju, kao i regionalna i međunarodna vina. Svaka soba ima TV, dobro osvetljen radni sto i sopstveno kupatilo. Besplatan WiFi je dostupan u celom hotelu. 

Lisabon – Hotel Vip Executive Zurique 3* sli sličan
Rua Ivone Silva, 18, Lisbon, 1050-124, Portugal, Telephone: +351-217814100
Website: http://www.viphotels.com/en/Hoteis/VipExecutive/VipExecutiveZurique/OHotel.aspx
Moderan hotel sa tri zvedice nalazi se su centru Lisabona, na samo100 metara od najbliže metro stanice. Od trga Markiz de Pombala udaljen je dva kilometara. Hotel ima 252 sobe. Sve su klimatizovane sa kupatilom, fenom za kosu, telefonom, TV-om, sefom i mini-barom. Hotel ima sezonski otvoreni bazen, restoran, bar, menjačnicu, salu za konferencije i garažu.
DAN 1
BEOGRAD
(28.12.2022.) BEOGRAD – FRANKFURT – MADRID Sastanak putnika na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" ispred šaltera Big Blue u u 11:00 časova. Poletanje za Frankfurt u 13:30 (Let LH1407). Sletanje u Frankfurt u 15:30 časova. Nastavak putovanja za Madrid u 20:40 časova (Let LH1120). Sletanje u Madrid u 23:15 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 2
MADRID
(29.12.2022.) MADRID Doručak. Odlazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada autobusom: Gran Via (Velika ulica) karakteristična po visokim, oblim i stepenastim soliterima poređanim sa obe strane ulice koje podsećaju na njujorške solitere iz 20-tih godina XX veka, Trg Cibeles, Kružni skver sa fontanom iz XVIII veka; Kapija Alkala (Trijumfalna kapija) nastala za vreme vladavine Burbona u XVIII veku i posvećena kralju Karlu III. Nastavak putovanja ka južnom delu grada, Matadero, Egipatski spomenik Templo de Debod, korida (bez posete), Španski trg na kome se nalazi visoki beli spomenik posvećen Migelu de Servantesu i junacima iz njegovog romana ”Don Kihot’’. Povratk u hotel. Slobodno vreme za individulana razgledanja. Noćenje.

DAN 3
MADRID
(30.12.2022.) MADRID – AVILA – SALAMANKA (oko 200 km) Doručak. Vožnja kroz živopisne predele pokrajine Kastilja i Leon prema gradu Avila. Grad ,,kamena i svetaca“ koji se nalazi na 1100 metara nadmorske visine prepoznatljiv je po dugim zidinama srednjovekovne tvrđave i 90 utvrđenih tornjeva, nastalih u XI veku. Zidine Avile jedne su od najlepših i najbolje očuvanih srednjovekovnih utvrđenja Evrope. Avila je poznata i kao grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik sveta Tereza Avilska, zaštitnica reda Karmelićanki i velika reformatorka katoličke crkve. Obilazak istorijske četvrti grada sa utvrđenom katedralom iz XII veka, gotskim palatama i romaničkim crkvama. Nakon pauze za šetnju i odmor nastavak putovanja prema Salamanki. Po dolasku u Salamanku obilazak jednog od najlepših renesansnih gradova Evrope i grada sa najstarijim univerzitetom u Španiji (osnovanim 1218. godine). Salamanka je nakon osnivanja Univerziteta svrstavana (posle Bolonje, Oksforda i Pariza) u četvrti vodeći univerzitetski centar, kada doživljava pravi kulturni i arhitektonski procvat. U to vreme dobija i naziv „Zlatni grad“, a razlog je odsjaj koji je stvarao specijalni pesak od koga su izgrađene fasade mnogih građevina. Panoramska i pešačka tura po gradu: Španski trg, „Kuća školjki“ karakteristična po kombinaciji gotske i tipične španske renesansne arhitekture, Univerzitet, stara romanička i nova katedrala. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

DAN 4
PORTO
(31.12.2022.) SALAMANKA – GIMAREŠ – PORTO (oko 420 km) Doručak. Vožnja autobusom prema portugalskoj granici dolinom reke Duro. Kraće, usputne, pauze radi odmora. Nastavak putovanja prema Gimaraešu, kolevki portugalske nacije i prvoj prestonici kraljevstva proglašenog 1143. godine. Šetnja dobro očuvanim srednjovekovnim centrom sa brojnim gotskim palatama, tradicionalnim kućama i trgovima. U mestu je rođen (XII vek) Afonso Enrikes, osnivač portugalskog kraljevstva. Na brdu iznad grada nalazi se njegov zamak sa stražarskom kulom. „Kolevka Portugalije“ spojena je sa još jednom portugalskom kraljevskom dinastijom, porodicom Bragansa. U starom delu grada nalazi se Palata porodice Bragansa iz XV veka. Zbog svojih odlično sačuvanih srednjovekovnih građevina stari grad je upisan na istu svetske kulturne baštine. Obilazak zamka i Palate Vojvode od Braganse. Nakon obilaska kraće slobodno vreme za šetnju.Preporučujemo odlazak do jedne od poslastičarnica na tradicionalne portugalske slatkiše, kolač Melindres–medenjak i Toucinho do ceu–preslatki kolač od badema i limuna. Nastavak putovanja prema Portu. Po dolasku u Porto transfer do hotela. Smeštaj. Individualni doček Nove godine. Noćenje.

DAN 5
LISABON
(01.01.2023.) PORTO – KOIMBRA – BATALJA – LISABON Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje glavnog grada severnog dela zemlje i jednog od najstarijih na Iberijskom poluostrvu, po kome je Portugal dobio ime. Vožnja glavnim gradskim bulevarima, panorama Katedrale iz XII i XIII veka i obližnje 75 metara visoke Klerigoš kule, Trg Umberta Delgada, panorama železničke stanice ''Sao Bento'' sagrađene u stilu francuske renesanse. Panorama Berze podignute na mestu nekadašnjeg manastira posvećenog svetom Francisku. Šetnja Ribeirom, istorijskom četvrti na obali reke Douro, koja se, zahvaljujući živopisnoj arhitekturi, nalazi na listi svetske kulturne baštine. Vožnja do Koimbre, jednog od najstarijih univerzitetskih gradova u Evropi i prestonog grada portugalskih kraljeva ukotvljenog na obalama reke Mondego. Panorama starog i novog grada i šetnja istorijskim centrom. Vožnja do Batalje i kraće razgledanje grada u kojem se nalazi dominkanski manastir iz XIV veka, čuvenom po raskošnom manuelinskom stilu sa karakteristikama prelaza gotske u renesansnu umetnost (pod zaštitom UNESCO kao deo svetske kulturne baštine). Nastavak putovanja za Lisabon. Dolazak i smeštaj u hotelu. Noćenje.

DAN 6
LISABON
(02.01.2023.) LISABON Doručak. Odlazak na poludnevno panoramsko razgledanje grada autobusom: vožnja kroz glavne gradske avenije, panoramsko razgledanje trgova Markiza de Pombala, Rosio i Restauradores. Izlaz na reku Težo u zoni Trga Komersio, dolazak do kvarta Alfame. Nastavak razgledanja pešice. Sledi panorama kule Belem, spomenika Navigatorima i Manastira Svetog Žeronima, remek dela manuelinske arhitekture. Slobodno vreme. Naveče, fakultativni odlazak u restoran na fado veče, gde se može uživati u autentičnoj muzici Portugala (prijave za ovaj izlet na licu mesta). Noćenje.

DAN 7
LISABON
(03.01.2023.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Sintru, Kabo da Roka, Kaškaiš i Eštoril. Povratak u hotel. Noćenje. Sintra je elegantni gradić u kome su portugalski kraljevi zbog prijatne klime provodili leta, UNESCO ga je 1995. godine proglasio svetskom kulturnom baštinom. Šetnja gradom i obilazak Kraljevske palate. Vožnja do Kabo da Roka, najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope. Nastavak puta do Kaškaiša, mesta u kome sve kraljevske porodice imaju letnjikovce i odlazak do Eštorila, letovališta poznatom po čuvenom Kasinu.

DAN 8
LISABON
(04.01.2023.) LISABON Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja ili odlazak na celodnevni fakultativni izlet za Palmelu, Arabidu, Azeitao, Sesimbru. Povratak u hotel. Noćenje. Polazak na uzbudljiv izlet južnom obalom reke Težo, prelazeći most “25. April” preko reke Težo, obilazak nacionalnog parka Arabida odakle se pruža prelep pogled na planine i okean. Prilika za fotografisanje ovih predella u Palmeli. U sred planina se nalazi tipično selo Azeitao, koje je veoma popularno po svojim dobrim vinima. Poseta jednog od njegovih najpopularnijih u najboljih vinskih imanja – Kuinta da Bacalhoa (poseta vinariji i degustacija vina). Zatim obilazak Sesimbre, tradicionlnog ribarskog sela i neverovatnog primorskog letovališta koji se nalazi u prelepom zalivu Atlantika okružen planinama.

DAN 9
BEOGRAD
(05.01.2023.) LISABON – FRANKFURT – BEOGRAD Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Frankfurt u 16:20 časova (let LH1169). Sletanje u Frankfurt u 20:20 časova. Poletanje za Beograd u 21:30 (let LH1410). Sletanje u Beograd u 23:20 časova.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama