Rimini

Rimini, Italija

već od 139€

Opis destinacije

FERARA - grad najlepših palata.To je grad bajkovite lepote i velikog broja znamenitosti, a najveći broj znamenitosti Ferrare datira iz 14.i 15. veka. Zaštitni znak ovog grada je bickl koji dominira kao prevozno sredstvo. BOLONJA - glavni grad regije Emilia Romagna. Čuvena po arhitekturi kojom dominira topla crvenkasto narandžasta boja, a sam centar grada je, s obzirom na to da ima samo pola miliona stanovnika, veoma veliki i pri tom odlično očuvan. Bolonja se u Italiji smatra gastronomskom prestonicom, a špageti bolonjeze i bolonjske lazanje su specijaliteti poznati u celom svetu. U Bolonji se danas nalaze neki od najpoznatijih fakulteta u Italiji, kao i najstariji univerzitet u Evropi, osnovan u 11. veku. RAVENA - Šarmantan grad koga zovu evropska prestonica mozaika! Upravo u ovom gradu je poslednje godine života proveo Dante Aligijeri, gde je i sahranjen. SAN MARINO - Republika San Marino je jedna od najmanjih država u Evropi. Urbano središte grada San Marino štite tri tornja na vrhovima Monte Titano...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
RIMINI - BOLONJA 1. MAJ
sa fakultativnim obilascima FERARA - BOLONJA - SAN MARINO - RAVENA 

PAKET ARANŽMAN 5 DANA: AUTOBUSKI PREVOZ + SMEŠTAJ NA BAZI 2 NOĆENJA SA DORUČKOM
HOTEL 3*29.04. - 03.05.2024.
UslugaBr. dana/noći6/3
ND
Redovna cena169€
SPECIJALNA PONUDA139€
- plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan plaćanja –

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu
- Smeštaj u standardnim 1/2, 1/3 sobama u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom u Riminiju ili okolini, doručak - kontinentalni
- Razgledanje gradova prema programu sa stručnim vodičem
- Usluga predstavnika agencije/vodiča,
- Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
Fakultativne izlete:
- Bolonja i Ravena - 35 eur odrasli/20 eur deca do 12 god.
- San Marino – 25 eur odrasli/15 eur deca do 12 god.
- Obavezna turistička taksa u Riminiju 2 eur po osobi i noćenju za hotel 3* (plaća se na recepciji hotela).
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.
- Doplata za 1/1 sobu 40eur
- Ulaznice za dvorce, muzeje i galerije, lokalitete navedene u programu.


Hotel Tamanco 3* hoteltamanco.com/ 
Hotel Tamanco se nalazi u Riminiju, na nekoliko koraka od mora. Objekat nudi ugodnu porodičnu atmosferu, pravo je mesto za opuštajući odmor, s obzirom na centralnu lokaciju koja će vam omogućiti da za kratko vreme dođete do restorana, diskoteka, barova i istorijskog centra. Sobe su 1/2 i 1/3. Doručak je kontinentalni.

Hotel Airone 3*  hotelairone.com/ 
Nalazi se na 100 m od plaže. Hotel raspolaže restoranom i besplatnim WiFi je dostupan u celom hotelu. Sve sobe u hotelu poseduju kupatilo, fen, TV, klimu. Sobe su 1/2 i 1/3. Doručak je kontinentalni.

Hotel Torretta Bramante 3*  hotellatorrettabramante.com/  
Nalazi se na 50 m od plaže. Hotel raspolaže restoranom i besplatnim WiFi je dostpan u celom hotelu. Sve sobe u hotelu poseduju kupatilo, fen, TV, klimu. Doručak je kontinentalni.

Hotel Eiffel  3*  - hoteleiffel.com 
Nalazi se Riminiju na 50 metara od plaže. Hotel raspolaže restoranom i besplatnim WiFi je dostpan u celom hotelu. Sve sobe u hotelu su 1/2 i 1/3, poseduju kupatilo, TV, terasu. Doručak je kontinentalni na bazi švedskog stola.
1. DAN - BEOGRAD
Sastanak putnika u 16:00h na parkingu Sava centra (Savska strana). Polazak u 16.30h. Noćna vožnja kroz Srbiju, preko Hrvatske i Slovenije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2. DAN - FERARA - RIMINI
U prepodnevnim časovima dolazak u Feraru koja je u 16. veku bila jedan od najvećih centara umetnosti u Italiji, prvenstveno slikarstva i muzike. Obilazak starog koji je pod zaštitom UNESCO-a. Gradom dominiraju renesansne građevine među kojima se posebno ističe dvorac porodice d'Este. Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak putovanja prema Riminiju. Smeštaj u hotel. Noćenje. ( Prvi Maj Bolonja 2024 )

3. DAN - RIMINI - BOLONJA - RAVENA - RIMINI
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta u Bolonju i Ravenu. Živopisna univerzitetska Bolonja je srednjevekovni grad sa renesansnim palatama. Centar grada čine dva identična trga, Piazza Madjore i Piazza Netuno. To je skladan javni prostor koji je sa svih strana okružen srednjevekovnim palatama. Zašto Bolonju nazivaju „Crvena Bolonja“? Crvenkastosmedje gradjevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena), dok je zbog naklonosti prema kulturnoj i obrazovnoj sferi nazvana ’’La Dotta’’ (Učena). Po dolasku pešačko razgledanje grada sa lokalnim grada: Neptunova fontana, bazilika San Petronio, Univerzitet Due Torri, palata Banki, Piazza Maggiore. Slobodno vreme do nastavka puta ka Raveni. Zašto ovaj grad zovu Vizantijska Ravena? Zato što u okviru svojih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datiraju iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO-a. Po dolasku razgledanje grada: Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog pesnika Dantea Alegijerija,rodom iz Firence,a nama poznatom po „Božanstvenoj komediji“ ,šetnja do crkve San Vitale, mauzolej Gala Placidija. Slobodno vreme. Povratak u Rimini. Slobodno vreme. Noćenje. ( Prvi Maj Bolonja 2024 )
 
4. DAN - RIMINI - SAN MARINO
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Slobodno vreme ili fakultativni odlazak u državu SAN MARINO. Po dolasku u San Marino razgledanje grada sa vodičem : Bazilika Sv. Marina koja datira iz XIX veka i čuva relikvije sveca zaštitnika grada, Gradska većnica, kule San Marina. Slobodno vreme uz preporuku našeg vodiča gde možete da ručate i da dobro šopingujete . Povratak u Rimini i nastavak putovanja ka Srbiji. ( Prvi Maj Bolonja 2024 )

5. DAN - BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

- Gotovinsko plaćanje: 30% prilikom rezervacije, ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja.
- Plaćanje kreditnom karticom: Visa, Master, Maestro, Dina (isti uslovi kao gotovina). 
- Preko računa: uz profakturu i

FXT

Organizator putovanja je turistička agencija Felix Travel, broj licence OTP 3/2021 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Felix Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama