Prestonice Skandinavije

više destinacija, Skandinavija

već od 1760€

Opis destinacije

Skandinavija je naziv koji se upotrebljava za tri zemlje severne Evrope, Norvešku, Švedsku i Dansku. Ove tri zemlje grupisane su pod ovim nazivom zbog istorijskih, kulturnih i jezičkih karakteristika. Kolektivna oznaka Skandinavija” danas prvenstveno odražava lingvističke sličnosti, ali i istorijske i socijalne veze između tih zemalja. Zemlje severne Evrope su nešto poput bratstva zbog načina na koji su vekovima, još od doba vikinga, stvarali saveze i vladali jedni nad drugima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Avion
  • Brod
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Danska-Norveška-Švedska  PRESTONICE SKANDINAVIJE 28.04.2024. 
KOPENHAGEN – OSLO - STOKHOLM 
(8 dana / 7 noćenja) – avionom, autobusom i brodom 
Polazak: 28. april 2024. / Povratak: 05. maj 2024. 

Cena aranžmana po osobi u evrima
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)
Smeštaj
Usluga
28.04.2024. – 05.05.2024.
1/2Doplata za 1/1
Hoteli 3* i 4*Noćenje sa doručkom1760€ 440€

NAPOMENA: Jednokrevetne sobe se dobijaju isključivo na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne  preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini. 

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz avionom na relaciji Beograd-Kopenhagen-Stokholm Beograd na letovima kompanije Air Serbia, 
- transferi autobusom prema programu, prevoz autobusom na relaciji Oslo-Stokholm, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* u Kopenhagenu i Oslu, 4* u  Stokholmu, na bazi 6 noćenja sa doručkom, 
- prevoz brodom (kompanije DFDS Seaways) na relaciji  Kopenhagen-Oslo, 
- smeštaj u dvokrevetnim unutrašnjim kabinama (Klasa B) na bazi 1 noćenja sa  doručkom, razgledanja gradova prema programu, ulaznica za muzej Vasa, 
- troškovi organizovanja i vođenja putovanja, 
- usluge lokalnih vodiča. 
- Avio-takse u trenutku pravljenja putovanja u iznosu od 59.09  evra (EUR 12.00-YR nerefundabilne, EUR 0.98-RF, EUR 19.38-RS, EUR 0.22-RS, EUR 4.48-LG, EUR 6.78-LI,  EUR 15.25-YA su refundabilne). Konačan iznos avio-taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom  izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja. U slučaju povećanja taksi  poskupljenja goriva, putnik je u obavezi da izvrši doplatu pre započetog putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato:
-  posluženje u avionu, 
- fakultativni izleti i posete koji nisu naznačeni  programom putovanja, 
- napojnice za lokalne vodiče i vozača,
- međunarodno putno zdravstveno osiguranje,  
- lični troškovi. 

Prilikom rezervacije aranžmana obavezno treba dati sledeće podatke: datum rođenja, broj pasoša, do  kada važi pasoš i državljanstvo. Ovi podaci potrebni su za brodske liste putnika. 
Kopenhagen: Hotel Good Morning Copenhagen Star, 3* ili sličan 
https://ligula.se/en/goodmorninghotels/copenhagen-star/ 
Idealno lociran u modernoj i popularnoj četvrti Vesterbo u kojoj se nalazi puno restorana, umetničkih  galerija, noćnih klubova i barova. Na samo 12 minuta vožnje od aerodroma u Kopenhagenu i na samo 100  metara od centralne železničke stanice. Hotel se nalazi na kratkoj pešačkoj udaljenosti od vrtova Tivoli,  Trga Gradske kuće. Sobe imaju LCD TV sa internacionalnim kanalima, besplatan WiFi, sopstveno kupatilo. U sklopu hotela se nalazi opuštajući bar i salon, kao i restoran u kojem se služi doručak na bazi švedskog  stola. 

Oslo: Comfort Hotel Karl Johan, 3* ili sičan 
https://www.nordicchoicehotels.com/hotels/norway/oslo/comfort-hotel-karl-johan/ Moderan hotel u centru Osla nalazi se na samo 2 minuta hoda od glavne stanice u Oslu. Na pešačkoj  udaljenosti su brojni restorani i prodavnice. Sobe su moderno opremljene i imaju TV sa ravnim ekranom,  radno sto, sopstveno kupatilo. Hotel ima besplatan WiFi. Hotel ima bar i restoran u kome se služi doručak  na bazi švedskog stola. 

Stokholm: Scandic Sjofartshotellet 4* ili sličan 
https://www.scandichotels.com/sjofartshotellet 
Hotel se nalazi u živahnom okrugu Sedermalm, na samo 5 minuta hoda od Starog grada. Popularni Vasa  muzej je udaljen samo 10 minuta hoda. Stanica metroa Slusen udaljena je samo 100 metara. Hotel ima  besplatan bežični internet i terasu na krovu sa poglednom na grad. Sobe su opremljene sa TV sa ravnim  ekranom, besplatnim internetom, sopstvenim kupatilom. Hotel ima bar i restoran u kojem se služi  doručak na bazi švedskog stola.  
1. dan (28.04.2024.) BEOGRAD – KOPENHAGEN 
Čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 14:45 časova. Poletanje za Kopenhagen u 17:15 časova (let JU 372). Sletanje u Kopenhagen u 19:35 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (29.04.2024.) KOPENHAGEN 
Doručak. Odlazak na panoramski obilazak grada autobusom. Ova preko 850 godina stara prestonica jedan je od najužurbanijih gradova Skandinavije. U ovom gradu prepunom crkava, muzeja, brojnih spomenika kulture, kafea i restorana, preovladavaju pešaci i biciklisti u odnosu na automobile. Najinteresantniji je srednjovekovni centar grada i najduža Evropska pešačka zona – Stroget. Panoramski obilazak grada obuhvata vožnju pored Tivoli parka, palate Kristijansborg iz XVIII veka, gde se danas nalazi Danski parlament, Gradske većnice, Nove Karlsbergerove glipkoteke, Nacionalnog muzeja, Stare berze, Danskog Kraljevskog pozorišta, prelepe Amelienborg palate - danaszimske rezidencije Danske Kraljevske porodice, čuvene skulpture „Mala sirena“, lučke četvrti sa starim jedrenjacima itd. Slobodno posle podne za individualni obilazak grada ili kupovinu. Noćenje.

3. dan (30.04.2024.) KOPENHAGEN – OSLO 
Doručak. Odjavljivanje iz hotela najkasnije do 12:00 časova. Slobodno vreme do polaska u luku i ukrcavanje na brod za Oslo. Brod isplovljava u 15:00 časova. Smeštaj u unutrašnje kabine. Krstarenje velikim putničkim brodom sa više restorana i prodavnica. Noćna plovidba. Noćenje. 

4. dan (01.05.2024.) OSLO 
Doručak. Uplovljavanje u luku oko 09:30 časova. Oslo – glavni grad Norveške i grad sa najvišim kvalitetom života, nalazi se na dnu istoimenog fjorda dugog više od 100 kilometara i 12 kilometara širokog koji se  završava u zalivu Baltičkog mora. Odlazak na panoramski obilazak „ Grada parkova“. Panorama glavne poslovne i trgovačke ulice grada „Karl Johansgate“, tvrđave Akershus, Katedrale iz XVII veka, Nacionalnog muzeja, Kraljevske palate i Univerziteta, panorama zadivljujućih figura (oko 200 ) u Vigelandovom parku  (poznatog umetnika Gustava Vigelanda, koji je svoje skulpture poklonio gradu). Kraće zaustavljanje kod poznate zimske ski-skakaonice Holmenkolen, odakle se pruža predivan pogled na grad. Transfer do   hotela. Smeštaj. Slobodno posle podne za individualnu šetnju gradom. Noćenje. 

5. dan (02.05.2024.) OSLO – STOKHOLM 
Doručak. Polazak autobusom za Stokholm i vožnja živopisnim predelima Norveške prema Švedskoj. Vožnja kroz regiju jezera i beskrajne crnogorične šume, pored prelepih malih naselja sa drvenim kućama. Kraća  usputna pauza u Karlstadu, malom, živopisnom gradu u središtu Švedske, smeštenom na jednom od najvećih švedskih jezera, Vanern. Kraća pauza radi odmora. Nastavak putovanja za Stokholm. Dolazak u Stokholm posle 8 sati vožnje. Smeštaj u hotelu. Noćenje. 

6. dan (03.05.2024.) STOKHOLM 
Doručak. Odlazak u panoramski obilazak grada. Prestonica Švedske podignuta je na 11 ostrva, međusobno spojenih sa 50 mostova, na mestu gde se jezero Melaren dodiruje sa Baltičkim morem. Stokholm je osnovan kao utvrđenje u XIII veku i vremenom se širio na okolna ostrva. Danas je stecište svetske inteligencije i sinonim znanja možda baš zahvaljujući Nobelovoj nagradi, koja se dodeljuje u ovom gradu. Polazak u panoramsko razgledanje grada: Gamla stan- najstariji deo grada sa Storkirkan crkvom iz XIV veka, veličanstvena Kraljevska palata koja svedoči o Švedskoj dominaciji u srednjem veku, Gradska kuća, koja je ujedno i najvažnija građevina XX veka zbog svoje čuvene zlatne sale u kojoj se održava banket nakon dodele Nobelove nagrade, Katedrala itd. Obilazak muzeja “Vasa” na ostrvu Ćurgarden, gde je  izložen 52 metra visok i 69 metara dugačak ratni brod koji je potonuo u XVII veku. Ovo je jedini sačuvan  brod iz XVII veka, koji sa više od 98 % originalne konstrukcije predstavlja umetničko blago i jednu od  najposećenijih turističkih atrakcija na svetu. Povratak u hotel. Slobodno poslepodne. Noćenje. 

7. dan (04.05.2024.) STOKHOLM 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak Stokholma. Noćenje. 

8. dan (05.05.2024.) STOKHOLM – BEOGRAD  
Doručak. Odjavljivanje iz hotela najkasnije do 12:00 časova. Slobodno vreme do transfera na aerodrom.  Poletanje za Beograd u 20:30 časova (Let JU383). Sletanje na beogradski aerodrom u 23:00 časova.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.