Prag

Prag, Češka

već od 209€

Opis destinacije

Još od srednjeg veka, Prag se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite. U njemu su živeli i radili Mocart, Betoven, Kafka... koji su, očarani njegovom lepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela. Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvek!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
Termin putovanja
29.12 – 03.01.2022.

Ukupna cena po osobi
Specijalna ponuda
209 €
Cena 
229 €

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom) ∙ smeštaj u Pragu (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama 
- obilaske prema programu (Prag – Hradčani i pešačko razgledanje centra grada)  
- troškove organizacije i vođenja aranžmana 
- usluge licenciranog pratioca grupe 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- međunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem na COVID – 19 za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma  je 30.000 €) – 11 € (osobe od 19 – 70,99 god.), 6 € (deca od 0 meseci – 17,99 god.), 22 € (osobe od 71 – 80 god.) ∙ gradsku komunalnu taksu za Prag – za hotel 3* 2 eura po osobi po noćenju (plaća se na recepciji hotela) ∙ ulaznice i fakultativne izlete 
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS) 
NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u  Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku kartu  (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer)  ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 190,00 dinara po osobi. 

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od  2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno): 
- Karlove Vari – 30 € odrasli / 20 € deca 
- Zamak Karlštajn/Šternberg (sa ulaznicom) – 30 € odrasli / 20 € deca 
- Vožnja brodom Vltavom – 20 € odrasli / 15 € deca 
- Drezden – 35 € odrasli / 25 € deca 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 40% od cene aranžmana 

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu) ∙ deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)  ∙ treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%  

SOPSTVENI PREVOZ:  
- NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ 
Hotel AMEDIA EXPRESS 3* - www.amediahotels.com 
Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza u delu Chodov, trgovačkoj četvrti, na oko 15 minuta hoda od Chodov metro stanice. Udaljen je  na oko 12 km od starog centra Praga i na oko 16 km od Praškog dvorca. Hotel poseduje restoran, bar u lobiju , wifi internet i parking.  Sobe su sa kupatilom (T/WC),fenom za kosu, klimom, TV-om i telefonom. Doručak je kontinentalni švedski sto. Hotel KRYSTAL 3* - https://www.centrum-krystal.cz/en/ 
Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, ima restoran, bar i parking. Sobe su sa kupatilom (T/WC), TV-om i telefonom.  Doručak je kontinentalni švedski sto. 

1. dan BEOGRAD – NOVI SAD 
Polazak iz Beograda oko 19:00 časova sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice, i iz Novog  Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 20:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa).  Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Pragu. 

2. dan PRAG 
Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po dolasku razgledanje centra grada: Vaclavski i Starogradski trg, crkva od  Tina, šetnja do Karlovog mosta i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za  individualne aktivnosti. Noćenje. 

3. dan PRAG – KRSTARENJE VLTAVOM – PRAG 
Doručak. Nakon doručka obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka,  katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja  brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. Individualni odlazak na doček Nove 2022. godine.  Individualni povratak u hotel. Noćenje. 

4. dan PRAG – KARLOVE VARI – PRAG 
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog  mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora, prelepe  ruske crkve...U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

5. dan PRAG – ZAMAK ŠTERNBERG – PRAG 
Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska zamka Šternberg koji je sagrađenog 1241.  godine. Zamak je dobio naziv od svog osnivača Zdeslava Divišova, koji mu je to ime dao po aristokratskom obeležju svoje  familije (osmokrakoj zvezdi), što u prevodu znači zvezda-dvorac.. Nakon obilaska povratak u Prag. Slobodno vreme za  individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema  Srbiji. 

6. dan NOVI SAD – BEOGRAD  
Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim časovima.  
- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja 

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do: Za polaske od 01.10. do 31.12.2022……………........………..15.04.2023. 

- platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, American Express)

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama