Ohridske legende

Ohrid, Makedonija

već od 119€

Opis destinacije

Makedonija… Zemlja istorije, nebeskih planina, sjajnog vina i odlične hrane… Biser makedonskog turizma je Ohrid, vekovni Lihnidos na obali prelepog Ohridskog jezera… Kaldrma ovog grada priča stare priče o caru Samuilu, Ohridskoj arhiepiskopiji, neverovatnim crkvama… Svako ko poseti ovaj grad uživa u šetnji promenadom pored jezera do crkve Sv. Jovana odakle se pruža nestvaran pogled na okolinu… Suvenirnice, art galerije, sjajni barovi i restorani, upotpuniće doživljaje. Skoplje, prestonica Makedonije, danas svetli nekim novim sjajem… Grad sa 1000 spomenika, od kojih je preko 200 monumentalne veličine. U želji da stvore novu prestonicu svoje nove države, Makedonci su podigli u Skoplju neverovatan broj reprezentativnih palata u koje su smestili institucije od javnog značaja, poput nove Opere, Arheološkog muzeja, Ministarstva inostranih poslova… Naspram novog sjaja, nalazi se Stari grad – čaršija, koja još uvek odiše orijentalnim duhom...

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
5 DANA AUTOBUSOM / 2 NOĆENJA
27. – 31. OKTOBAR   /     10. – 14. NOVEMBAR
SKOPLJE – OHRID – SVETI NAUM – VEVČANI – STRUGA - BITOLJ

CENA ARANŽMANA PO OSOBI - 129 € sniženo 119 €
SNIŽENA CENA SE ODNOSI NA OGRANIČEN BROJ MESTA!

+ PAKET IZLETA za uplate u agenciji - umesto 50 € samo 40 €

Navedena cena uključuje i sledeće predviđene izlete:
- Krstarenje Ohridskim jezerom
- Izlet do Svetog Nauma prema programu
- Izlet do Vevčana i Struge prema programu

Cena aranžmana uključuje:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 2 noćenja sa doručkom ( „buffet“ švedski sto - samoposluživanje) u hotelu sa 3* u Ohridu
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilaske Bitolja, Ohrida i Skoplja prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge lokalnog turističkog vodiča u Ohridu
- usluge vodiča tokom celog putovanja
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne uključuje:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 700 dinara za osobe uzrasta 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 1400 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 40 €
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu – 60 €

U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:
- Krstarenje Ohridskim jezerom – 10 €
- Izlet do Svetog Nauma – 20€
- Izlet do Vevčana i Struge – 20 €
Hotel MONTENEGRIN INN 3*** https://montenegrininn.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u centralnoj zoni Ohrida, nedaleko od trgovačke zone i oko 1 km od obale jezera. Skroman „budžet“ hotel sa restoranom, receocijom, WiFi konekcijom, aperitiv barom. Sobe su komforne, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, grejanje, TV.
1.dan (četvrtak 27. oktobar / 10. novembar)   Polazak iz Novog Sada oko 22.00h (Žel.stanica/lokomotiva) i iz Beograda oko 23.45h (Sava centar). Noćna vožnja preko Niša. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2.dan (petak 28. oktobar / 11. novembar)   Dolazak u SKOPLJE u jutarnjim časovima. Po dolasku, sledi kraći organizovani obilazak grada. Šetnja do glavnog gradskog trga uz usputno razgledanje kuće Majke Tereze, potom Vrata Makedonije, odnosnu impresivna Trijumfalna kapija koja nekako podseća na onu u Parizu. Odlazak na Trg Makedonije na kojem se nalazi ogromna stuatua konjanika (Aleksandar Makedonski). Prelazak reke Vardar preko divnog starostavnog Kamenog mosta, i potom uz obalu reke razgledanje mosta Oko, Arheološkog muzeja, Filharmonije,... Odlazak do Stare čašije koja potiče iz otomanskih vremena, a koju nadvisuje stara tvrđava Kale. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (2 sata). Nastavak putovanja preko Tetova i Gostivara. Dolazak u OHRID oko 15 časova. Smeštaj u hotel. Odmor. Polazak u organizovani razgled grada sa lokalnim vodičem: crkva Svete Sofije, crkva Svetog Pantelejmona (bez posete), Amfiteatar koji će nas vratiti u davna vremena, divna i slikovita crkva Sv. Jovan Kaneo odakle se pruža nezaboravni pogled na Ohridsko jezero i grad Ohrid. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (subota 29. oktobar / 12. novembar)    Doručak. U 9 časova polazak na fakultativni izlet do manastirskog kompleksa SVETI NAUM, najposećenijeg znamenja u regiji Ohrida. Čudesna arhitektura, i divan položaj, nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Usput ćemo posetiti i čuvene Biljanine izvore. Popodne (u 15h) polazimo na izlet (fakultativno) do drevnih VEVČANA. Na svega 15 km od Ohridskog jezera smestilo se seoce podno magičnog planinskog venca Jablanice. Vevčani su pre svega poznati po svojoj autentičnoj arhitekturi i po svojim fantastičnim izvorima. Poseta Vevčanskim izvorima i odmah potom odlazak u obližnju STRUGU, grad na obali Ohridskog jezera. U Strugi reka Crni Drim ističe iz Ohridskog jezera i upravo je to najatraktivnija turistička zona grada. Slobodno vreme za uživanje. Povratak u hotel do 19h. Noćenje.

4.dan (nedelja 30. oktobar / 13. novembar)   Doručak. Odjava iz hotela do 9.30h. Fakultativni polazak na jednočasovno krstarenje Ohridskim jezerom uz nezaboravne vidike i uživanje u zracima sunca (nadamo se) koji se rasipaju po bisernom Ohridskom jezeru. Slobodno vreme u Ohridu do 16h. Put se nastavlja do BITOLJA. Obilazak ovog lepog i slavnog grada o kojem su spevane mnoge pesme. Šetnja centralnom gradskom zonom, tzv. Širokim sokakom sa reprezentativnim građanskim palatama iz 19. veka. Obilazak Isak Čelebi džamije iz 16. veka sa minaretom visokim skoro 50 metara i velikom kupolom. Pored nje je iz istog perioda i veliki Bezistan, natkrivena tržnica u kojoj se nekada trgovalo svilom i drugim tkaninama i svom mogućom drugom skupocenom robom. Odlazak do parka u kojem dominira Sahat kula iz 17. veka. Tu je i trg Magnolija, Jeni džamija... Slobodno vreme. Polazak ka Srbiji u 20 časova. Noćna vožnja preko Skoplja i Niša.

5.dan (ponedeljak 31. oktobar / 14. novembar)  Povratak u jutarnjim satima. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2023.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama