Ohrid

Ohrid, Makedonija

već od 109€

Opis destinacije

Ohridsko jezero u Makedoniji predstavlja jedno od najstarijih jezera na zemlji. Okruženo je sa svih strana visokim planinama i kao takvo privlači sve veći broj posetilaca. Prirodne lepote Ohridskog jezera, koje pružaju kulturološku i istorijsku šetnju kroz vekove, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, pogotovo kada se svemu tome doda ljubaznost njegovih domaćina.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OHRID 
PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU: 
BUS + SMEŠTAJ + PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA 
4 DANA / 2 NOĆI – AUTOBUSOM 

PO JEDINSTVENOJ, PRODAJNOJ CENI / SVE UKLJUČENO U CENU U € PO OSOBI
POLAZAKHotel 3*
09. novembarPromo !!!! 109 €129€
Broj soba po promo ceni je ograničen!!!!!

ARANŽMAN OBUHVATA: Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih  usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, 2 noćenja sa doručkom u isključivo dvokrevetnim sobama ili  dvokrevetnim sa pomoćnim ležajem na upit u hotelu 3*, razgledanja prema programu putovanja, usluge vodiča – pratioca prema programu za vreme  trajanja aranžmana, troškove organizacije putovanja.  

ARANŽMAN NE OBUHVATA: Međunarodno putno osiguranje, fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) kao i potrebne ulaznice za kulturno  istorijske spomenike, individualne troškove i ostale nepomenute troškove. 

POPUSTI I DOPLATE: 
DOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU iznosi 70 € i radi se na upit. Deca po ovom programu ne ostvaruju popust. Po ovom programu ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz.  

FAKULTATIVNI IZLETI I DOPLATE (cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i podložne su promenama): Sveti Naum, Struga i Vevčani 30 €. Minimum 30 prijavljenih osoba je potrebno da bi se fakultativa ostvarila, a u slučaju manjeg broja prijavljenih cena fakultative podložna je  promeni prema uslovima lokalne agencije ino-partnera, i organizator izleta može ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj  putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate a u skladu sa mogućnostima organizatota fakultativnog izleta – ino partnera). 

Hoteski kompleks Mizo 3* sastoji se iz glavne zgrade i 3 depadansa, smešten na obali Ohridskog jezera, u blizini starog ribarskog sela  Kaneo i na oko kilometar od stare ohridske čaršije, Hotel Pele 3* nalazi se na 130 metara od peščane plaže, Hotel International 4* nalazi se u Ohridu,  na 2 km od plaže Potpeš i 1 km od plaže Kuba Libre, Hotel Belvedere 4* smešten na samoj obali Ohridskog jezera na oko 5 km od centra grada , ili  slični. U sklopu hotela nalaze se sala za služenje doručka , recepcija. Sve sobe su sa TWC-om, TV-om. Usluga u hotelu: noćenje sa doručkom. 
Doručak je na bazi švedskog stola (samoposluživanje). https://hotelmizo.com.mk/ https://hotelpela.mk/en , https://hotelbelvedere.com.mk/ http://hotelinternational.mk/en_US/ ) 

1.DAN (09. novembar ) putovanja BEOGRAD / OHRID 
Sastanak grupe u 22:15 h ( radi preuzimanja obezbeđene peronske karte) na glavnoj beogradskoj autobuskoj stanici „ BAS “ , sa predviđenih perona od 34 do 41 ( ukoliko davalac usluga BAS, drugačije ne odredi). Ulaz na predviđene perone  je iz Karađorđeve ulice ( preko puta hotela Prezident ). Predviđeno vreme polaska u 23:00 h. Noćna vožnja sa usputnim  odmorima.  

2.DAN (10. novembar) OHRID  
Dolazak u Ohrid u prepodnevnim satima. Informativno razgledanje grada koji je poznat kao Jerusalim na Balkanu: Arheološki muzej, manufaktura papira, crkva Sv.Sofija iz XI veka (najveći očuvani fresko-ansambl u Evropskom slikarstvu  tog vremena), crkva Sv. Bogorodica Perivlepte izgrađena 1295 god. na vrhu starog grada, Rimski teatar, bazilika., crkve  Sv. Jovana Bogoslova Kanea, jedna od najstarijih crkava u Ohridu. Razgledanje stare čaršije i šoping u autentičnim  ohridskim dućanima poznatim po izuzetnim rukotvorinama i nadaleko čuvenim ohridskim biserima porodica Filevi i Talevi.  Smeštaj u hotel (posle 15:00 h prema hotelskim pravilima). NOĆENJE. 

3.DAN (11. novembar) OHRID /Fakultativno SVETI NAUM , STRUGA i VEVČANI / OHRID  DORUČAK. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, a mi Vam preporučujemo celodnevni fakultativni izlet za Sveti  Naum (obilazak manastirskog kompleksa) , nastavak puta i odlazak za Strugu, simpatični gradić na jugozapadu Makedonije,  koga karakteriše arhitektura 18-og i 19-og veka. Struga je grad poezije, kulture, istorije i duge tradicije koji retko koga  ostavlja ravnodušnim. Nastavak puta do Vevčana, živopisnog sela sa čuvenim izvorima okruženog netaknutom prirodom.  Selo Vevčani ima očuvanu autentičnu arhitekturu, 19 crkava, manastira i kapela. Slobodno vreme za individualne  aktivnosti. Povratak u Ohrid. NOĆENJE . 

4.DAN (12. novembar ) OHRID / SKOPLJE / BEOGRAD 
DORUČAK. Napuštanje hotela i polazak za Skoplje. Panoramsko razgledanje grada – Skopska tvrđava – kale, crkva Sv.Spasa,  Mustafpašina džamija... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 16:00 h predviđen polazak ka Beogradu uz kraća  usputna zadržavanja radi odmora. Očekivani dolazak u Beograd oko ponoći (u zavisnosti od uslova na putu i graničnim  prelazima ). Kraj programa.  

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke za efektivu, na dan uplate.

-40%  po osobi prilikom rezervacije, a preostali iznos do pune cene aranžmana gotovinski
-Platnim karticama najkasnije 21 dan pre početka aranžmana ili preostali iznos do pune cene aranžmana u 2 jednake mesečne rate bez kamate - čekovima građana koji se deponuju prilikom rezervacije

ARG

Organizator putovanja je turistička agencija Argus Tours, broj licence OTP 89/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Argus Tours. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama