Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MOLDAVIJA I RUMUNIJA
JAŠI – KIŠINJEV – BUKUREŠT
+ izleti vinarija Milesti Mici, Tiraspolj, spa centar Therme

Cena: 
309 EUR po osobi

Cena sa popustom:
259 EUR po osobi

Polasci:
30. april 2024 / 1. maj i Uskrs

Trajanje:
7 dana 

U cenu je UKLJUČENO:
- Prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- 2 noćenja u hotelu ADRESA APART ** ili sličnom u Kišinjevu u 1/3 i 1/4 apartmanima (sofa, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom (jedan 1/4 apartman se sastoji od dve zasebne spavaće sobe koje samo koriste isto kupatilo)
- 1 noćenje u hotelu MYCONTINENTAL *** ili sličnom u Bukureštu u 1/2 i 1/3 sobama (singl, francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom
- Obilasci prema programu putovanja
- Panoramsko razgledanje Bukurešta
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izleti
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdrastveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
- Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Odlazak u vinariju Milesti Mici sa svim uključenim ulaznicama i degustacijom vina u pratnji vodiča – 45 EUR
- Odlazak u Tiraspolj u pratnji vodiča – 30 EUR
- Odlazak u spa centar Therme sa svim uključenim ulaznicama za bazene i prevozom u pratnji vodiča – 45 EUR

- Prijavljivanje za fakultativni izlet spa centar Therme se obavlja prilikom prijave za aranžman, dok se plaćanje izleta obavlja do roka za isplatu aranžmana.

- Plaćanje ostalih izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.
DAN 1 – Sastanak putnika u Beogradu, u Skerlićevoj ulici, iza Narodne biblioteke u popodnevnim časovima. Polazak za Jaši. Dnevna i noćna vožnja kroz Srbiju i Rumuniju.

DAN 2 – Dolazak u Jaši u ranim jutarnjim časovima. Posetićemo Saborni hram Mitropolije Moldavske, mesto gde su u 18. veku prenete mošti Svete Petke. Slobodno vreme za predah i šetnju po Jašiju. Nastavljamo put ka Kišinjevu. Po dolasku u prestonicu Moldavije, odmah odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 3 – Nakon doručka krećemo u obilazak grada: muzej Moldavske istorije, stari deo grada, moldavsku verziju Trijumfalne kapije, neodoljive gradske botaničke vrtove i uživamo u priči o ovom zanimljivom gradu. Slobodno vreme za ručak. U popodnevnim časovima odlazimo na fakultativni izlet u Milesti Mici, najveću vinariju na svetu sa preko 1.5 miliona buteljki vina, u podzemnim hodnicima dugačkim preko 55km. Uživamo u ukusima i mirisima vina koje nam pruža ova bogata vinarija. Povratak u Kišinjev u večernjim časovima. Noćenje.

DAN 4 – Doručak. Pakujemo stvari u autobus i krećemo na fakultativni izlet u Tiraspolj. Nakon dolaska u glavni grad samoproglašene Pridnjestrovske Moldavske Republike krećemo sa upoznavanjem Tiraspolja: spomenici Aleksandru Suvorovu i Vladimiru Lenjinu, sovijetski tenk T-34 iz Drugog svetskog rata, večni plamen, crkva Sv. Đorđa, zgrada Vlade.Slušamo priču o mestu koje izgleda kao da je vreme stalo pre 50 godina i šetamo obalom reke Dnjestar. Arhitektura, automobili, ulice, sve izgleda kao da se nalazite u muzeju komunizma na otvorenom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Put nastavljamo ka Bukureštu. Dnevna i noćna vožnja kroz Moldaviju i Rumuniju.

DAN 5 – Po dolasku u Bukurešt, započinjemo panoramsko razgledanje grada: Trijumfalna kapija, Trg štampe, Kraljevska palata, rumunski Ateneum, Palata Štedionice, Muzej nacionalne istorije Rumunije, Palata Parlamenta. Odlazimo da se smestimo u hotel. Nakon što se odmorimo od puta i osvežimo nastavljamo pešačko razgledanje glavnog grada Rumunije i obilazimo: Trg Ujedinjenja, gostionica Hanul Lui, manastir Stavropolos – prelepi spoj rumunske i vizantijske arhitekture, Ruska pravoslavna crkva i crkva Sv. Đorđa, Univerzitetki trg.Šetamo najpoznatijom pešačkom zonom Lipscani sa mnoštvom kafea, antikvarnica i umetničkih galerija. Slobodno veče. Noćenje.

DAN 6 – Doručak. Pakujemo stvari i napuštamo hotel. Odlazimo na fakultativni izlet u Therme, drugi najveći spa centar u Evropi. Slobodno vreme za celodnevno uživanje i kupanje u bazenima sa termalnom vodom koja se probija sa dubine 3.100 metara. Kompleks sadrži i najveću botaničku baštu Rumunije sa oko 800.000 biljaka, uključujući palme i orhideje. Polazak za Beograd u večernjim časovima.

DAN 7 – Dolazak u Beograd u popodnevnim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Organizator putovanja je turistička agencija Trip Top, broj licence OTP 110/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Trip Top. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.