Malaga

više destinacija, Španija

već od 699€

Opis destinacije

Malaga je srce turističke obale Sunca (Costa del Sol). Grad očarava lepotom starog grada, prekrasnim pejzažima, plažama i morem. Nastao je u VIII veku, na samom jugu Španije, u pokrajini Andaluzija. Obala Malage ima sjajan geografski položaj: planine okolo je štite od severnih vetrova, što joj daje i umereno visoku temperaturu i oko 300 sunčanih dana u godini. Tokom 19. veka, kao elegantan i sofisticiran grad, Malaga je bila popularna zimska destinacija za bogate ljude. Smatra se za otvoreni muzej s obzirom na svoju bogatu istoriju. To je grad širokih avenija sa drvoredima palmi, intenzivnim noćnim životom, muzejima i grad izvrsnih restorana sa ribljim specijalitetima. Pablo Pikaso je najslavniji umetnik koji je rođen u Malagi (ako ne računamo Antonija Banderasa) i ovde se nalazi njegov muzej, Muzej Pikaso. Danas se Malaga ponosi svojim statusom modernog grada, koji privlači turiste iz celog sveta.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
OBALA SUNCA  
MALAGA – FRIGILIANA – NERHA – MARBELJA – PUERTO BANUS – MALAGA 

Polasci: 16.02. – 19.02.2023. / 16.03. – 19.03.2023.  
4 dana (3 noćenja) – redovna linija Air Serbia 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja16.02.2023.-19.02.2023.16.03.2023. – 19.03.2023.
Broj dana / noći4 dana / 3 noći4 dana / 3 noći
Soho Boutique Bahia Malaga 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi729€699€
Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi689€679€
Jednokrevetna soba819€869€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije AirSerbia na relaciji Beograd – Malaga – Beograd; - Aerodromske takse za let AirSerbia u iznosu od 37 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina aerodromske takse podložne su promenama i uplaćuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj protivvrednosti pre  polaska na putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Malagi do izabranog hotela u odlasku i povratku; - Panoramsko razgledanje gradova prema programu putovanja 
- Tri noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga; 
- Usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; 
- Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 
- Troškove organizacije putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po osobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 3.5 € za hotele sa 5*; 2.5 € za hotele sa 4*; 1.54 € za hotele sa 3*. Boravišne takse se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili  odjave iz smeštajnog objekta. 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti
Soho Boutique Bahia Malaga 4* https://www.sohohoteles.com/en/hotel-soho-boutique-bahia-malaga-4-en/ 
Hotel se nalazi u srcu starog grada Malage, 300 metara od Muzeja savremene umetnosti i centralne gradske  Katedrale. Rodna kuća Pabla Pikasa, sada muzej, od hotela je udaljen 500 metara, a tvrđava Alkazaba 600 metara.  Pešačka zona i najpoznatija trgovačka ulica se nalazi na 5 minuta hoda od hotela. Hotel predstavlja idealno polazište  kako za turiste koji žele da budu na pešačkoj udaljenosti od svih najznačajnijih znamenitosti grada. U sklopu hotela se  nalazi recepcija, restoran, bar na krovu hotela sa koga se pruža panoramski pogled na grad. Bežični internet je  dostupan u čitavom smeštajnom objektu besplatno. Standardne dvokrevetne sobe (oko 15m2) sadrže: kupatilo (fen  za kosu), klimu uređaj, minibar (uz doplatu), sef, TV, telefon. Usluga u hotelu je bazi noćenja sa doručkom (doručak se  služi po principu švedskog stola).

1. dan BEOGRAD – MALAGA (16.02.2023./16.03.2023.) 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ispred šaltera BigBlue-a u 07:45 sati. Poletanje za  Malagu u 10:05 sati (let Air Serbia JU578). Dolazak u Malagu u 13:40 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje  grada na obali Mediterana koji uspešno spaja tragove bogate istorije, feničanske, rimske, arapske i hrišćanske  epohe, sa duhom moderne Španije: luka Malageta, Pompidou centar, Plaza de toros de La Malagueta (korida), zamak Gibralfaro (“Svetionik na vrhu”) iz 14. veka, Alcazaba (mavarsko utvrđenje je jedno od najznačajnijih 
spomenika grada, sa koga se pruža zadivljujući pogled na grad i luku Malage), El Teatro Romano (rimski  amfiteatar je najstariji spomenik u Malagi, nalazi se u kulturnom centru grada), Picassov muzej je rodno mesto  poznatog umetnika i ujedno muzej u kojem su izložene 233 njegovih slika, Malaga Catedral (katedrala La  Manquita, tj. “Jednoruka dama” izgrađena između 16.tog i 18.tog veka, mešavina stilova koji sežu od gotike do  neoklasičnih arhitektonskih elemenata), Plaza de la Constitución (Trg ustava jedan od najlepših trgova grada), glavna trgovačka ulica Calle Marues de Larios. Transfer do hotela. Slobodno popodne za individualne aktivnosti.  Noćenje. 

2. dan MALAGA – FRIGILIANA – NERHA – MALAGA (17.02.2023./17.03.2023.) 
Doručak. Polazak autobusa prema Frigiliani. Nedaleko od živopisnog mesta za odmor Nerhe, na obali Costa del Sol, nalazi se jedno od najprivlačnijih “belih sela” Andaluzije – Frigliana. Smešteno na planini, istočno od Malage, srednjovekovno selo je razglednica sa arapskom arhitekturom. Stari grad je netaknut, tipičan mavarski centar sa  lavirintom strmih krivudavih ulica. Besprekorno održavane kuće u beloj boji sa vratima pastelnih boja koja su u  savršenom kontrastu sa plavetnilom neba i obilje šarenog cveća daju selu očaravajuću atmosferu. U centru sela se  nalazi crkva posvećena sv. Antoniju iz 17. veka, stara česma koja datira iz istog perioda kao i ostaci mavarske tvrđave iz  9.veka. Nastavak putovanja ka Nerhi. Nerha je grad koji se može pohvaliti kilometrima peščanih plaža, idealnih za  plivanje, ronjenje i jedrenje. Iako delimično komercijalizovana, Nerha i dalje poseduje tradicionalni primorski šarm. U  starom gradu se nalazi Balcon de Europa (Balkon Evrope), mesto odakle se pruža fantastičan pogled na pučinu, a u  blizini grada su i pećine Nerhe, jedna od najvećih prirodnih atrakcija Španije, u kojima se često održavaju koncerti. Povratak u Malagu. Slobodno popodne za individualne aktivnosti. Noćenje.  

3. dan MALAGA – MARBELJA – PUERTO BANUS – MALAGA (18.02.2023. / 18.02.2023.) Doručak. Polazak autobusa za Marbelju. Marbelja je poznato mondensko letovalište na jugu Španije. U njenim lukama  usidrene su luksuzne jahte, a bogataše pored besprekornih peščanih i šljunkovitih plaža i čistog mora privlače skupi hoteli, luksuzne vile, golf tereni, privatne rezidencije i poznati lanci luksuznih hotela.
Marbelja ima bogatu istoriju, a pričama o flamenku i toreadorima, arenama i Sangriji, pridružuju se najnoviji trendovi  današnjice. U starom gradu nekoliko zdanja, iz perioda 15. i 16. veka, se izdvajaju po svom značaju i lepoti: gradska  većnica, kuća starog gradonačelnika, crkva Ermita de Santiaga, crkva Gospe od utelovljenja, koju krasi kameni ulaz u  rokoko stilu, a u kojoj se nalazi statua svetog Barnabasa, sveca zaštitnika Marbelje, impresivna mavarska tvrđava Alkazab. Kaldrmisane ulice starog grada, mirisi bugenvilija na šarmantnim trgovima, brojni tapas barovi, suvenirnice u  kojima se prodaje domaće maslinovo ulje i ručno pravljena čokolada privlače turiste iz celog sveta. Nastavak  putovanja ka Puerto Banusu. Na svega 6 km jugozapadno od Marbelje nalazi se luksuzna marina i trgovački kompleks  Puerto Banus. Sagradio ga je Hose Banus 1970. godine i od tada važi za sretište bogatih. Iako nekada malo ribarsko  selo, danas Puerto Banus danas obiluje brojnim luksuznim restoranima, buticima poznatih svetskih dizajnera, plažnim  barovima i bogatim noćnim životom. 

4. dan MALAGA – BEOGRAD (19.02.2023. / 19.03.2023.) 
Doručak. Napuštanje hotelskih soba. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 12:30 sati (let Air Serbia  JU577). Sletanje u Beograd u 15:40 sati. Kraj programa. 

- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama