Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KAPADOKIJA I MESOPOTAMIJA
GOREME I MARDIN
+ izleti u severni i južni deo Kapadokije, najveće znamenitosti Mardina + let balonom

Cena: 
939 EUR po osobi

Cena sa popustom: 
849 EUR po osobi

Polasci:
04. maj 2023.

Trajanje:
7 dana

U cenu je UKLJUČENO:
- Avio karta sa svim taksama na povratnoj relaciji Beograd-Nevšehir-Mardin sa presedanjem
- Prtljag težine 30kg za sve letove.
- 3 noćenja u hotelu Goreme Reva *** ili sličnom u Goreme u 1/2 sobama (francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom.
- 2 noćenja u hotelu Tuğhan Hotel *** ili sličnom u Mardinu u 1/2 sobama (francuski ležaj) sa sopstvenim kupatilom i WC i uključenim doručkom.
- Transferi prema programu putovanja.
- Troškovi organizacije i vođenja aranžmana.
- Obilasci prema programu putovanja.
- Usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja.

U cenu NIJE UKLJUČENO:
- Fakultativni izleti
- Osiguranje od otkaza putovanja, međunarodno putno zdravstveno osiguranje sa doplatom za COVID-19
- Individualni troškovi putnika

FAKULTATIVNI IZLETI:
- Obilazak severnog dela regije Kapadokija sa uključenim ručkom i ulaznicama – 55 EUR.
- Obilazak južnog dela regije Kapadokija sa uključenim ručkom i ulaznicama – 55 EUR
- Let balonom iznad Kapadokije sa uključenim transferom – od 230 do 300 EUR
- Najveće znamenitosti Mardina i poseta arheološkog nalazišta Dara sa uključenim ulaznicama u pratnji lokalnog vodiča – 55 EUR
- Cena fakultativnog izleta vožnja balonom iznad Kapadokije podložna je promeni i zavisi od broja prijavljenih putnika. Obavezna je prijava za ovaj izlet u prostorijama agencije, po prijavi za putovanje, kako bismo Vam obezbedili mesto u balonu i dobili konačnu cenu izleta.

- Plaćanje izleta se obavlja na putovanju pre realizacije samog izleta.
DAN 1 – Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u unapred dogovoreno vreme. Let za Nevšehir sa presedanjem. Transfer do hotela u Goreme u večernjim časovima. Upoznajemo se sa pokrajinom gde se priroda najviše poigrala sa maštom i stvorila jedinstvenu kombinaciju prirodne lepote i jedinstvene arhitekture. Noćenje.

DAN 2 – Doručak. Polazak u jutarnjim časovima na fakultativni izlet gde se upoznajemo sa severnim delom regije. Započinjemo naš dan odlaskom do zamka Uçhisar, odakle se pruža neverovatan pogled na fantastične stenovite formacije koje ga okružuju kao najviše tačke centralne Kapadokije. Nakon toga ćemo posetiti muzej na otvorenom u Goreme. Muzej se sastoji od strmih litica i mnogih skrivenih crkava koje datiraju iz vizantijskog vremena. Ovde se mogu videti najbolje očuvani vizantijske pećinske zidne slike i murali, koji prikazuju scene iz Starog i Novog zaveta. Nakon muzeja nastavljamo ka gradu Avanosu, koji se u davna vremena zvao Venessa. Avanos je mali grad poznat po svojoj keramici, a odakle se pruža pogled na najdužu reku Turske, koja odvaja Avanos od ostatka Kapadokije. Najpoznatija karakteristika grada, koja je i danas relevatna i veoma uočljiva, je proizvodnja keramike od gline koju već 4000 godina lokalno stanovništvo izrađuje istom tehnikom. Slobodno vreme za ručak u popodnevnim časovima. Put nas dalje vodi do sela Çavuşin, jednog od najstarijih sela na tom području. U pitanju je staro grčko selo, a najvažnija znamenitost je vizantijska crkva Svetog Jovana Krstitelja. Zatim odlazimo do doline Pasabaga, gde se mogu videti izuzetno upečatljive kamene formacije u obliku pečuraka. Dolina Pasabag sadrži neke od najupečatljivijih bajkovitih dimnjaka u Kapadokiji sa duplim, pa čak i trostrukim kapama. Naša pretposlednja stanica biće u dolini Devrent, poznatoj kao i dolina snova, poznatoj po lunarnom pejzažu. Završavamo našu turu u Ugrupu, gde ćemo uživati u suncu koje polako zalazi iznad Kapadokije. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje

DAN 3 – Doručak. Odlazak na fakultativni izlet upoznavanje južnog dela regije Kapadokija. Prvo odredište biće vidikovac sa kojeg se pruža najlepši pogled na Goreme, gde ćemo napraviti nestvarne fotografije. Zatim odlazimo do podzemnog grada Kajmakli, koji se smatra najstarjim podzemnim gradom regije. Na ovom mestu su ljudi živeli unutar stena još od doba paleolita. Nakon pauze za ručak, posetićemo Iaprakhisara, gde je snimljeno nekoliko kultnih scena iz filmova “Ratovi zvezda”, na mestu na kojem ćete se osećati kao da ste na drugoj planeti. Sledeći lokalitet je manastir Selime i crkva, najveća grčka pravoslavna crkva u ovom delu Turske, sa šarmantnim kamenim zgradama. Po povratku u centralnu Kapadokiju, posetićemo dolinu golubova u mestu Uchhisaru, još jedno sjajno mesto za pravljenje divnih fotografija. Na kraju, obići ćemo zanatski bazar i upoznati se sa zanatlijama i umetnicima koji se bave proizvodnjom tradicionalnih rukotvorina. Povratak u smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje

DAN 4 – Odlazimo na fakultativni izlet ranojutarnji let balonom, najbolji način spoznavanja nestvarnih prirodnih lepota Kapadokije. Dok letimo iznad ovog čuda prirode, pravimo i prelepe fotografije, okruženi drugim balonima. Nakon doručka, pakujemo stvari i napuštamo sobe Ostatak dana ćemo iskoristiti u isprobavanju lokalnih poslastica ili se opustiti na nekoj od mnogobrojnih terasa gledajući bajkovite prizore ispred sebe. Slobodno vreme do polaska za Mardin u večernjim časovima. Noćna vožnja.

DAN 5 – Odmah po dolasku u Mardin, krećemo u šetnju starim gradom. Kupujemo slatkiše, ratluk na metar, vino, srebro i ručno pravljene sapune. Pravimo fantastične fotografije. Odlazimo da se smestimo u hotel. Slobodan dan za uživanje u jednom od najstarijih gradova Mesopotamije. Noćenje.

DAN 6 – Nakon doručka krećemo na fakultativni izlet najveće znamenitosti Mardina. Odlazimo do arheološkog nalazišta Dara, koje se nalazi nedaleko od granice sa Sirijom. Obilazimo ostatke nekadašnjeg antičkog grada, starog preko 2300 godina i predstavlja jedno od najipresivnijih lokaliteta ovog dela Turske. Put nas vodi dalje, do manastira Deyrul Zafaran iz V veka, koji je jedan od najvažnijih sirijskih manastira na svetu. Pre povratka u Mardin, napravićemo pauzu za fotografisanje na vidikovcu iznad grada, odakle se pruža nestvaran pogled. Po dolasku u Mardin, pravimo pauzu za ručak, nakon čega nastavljamo razgledanje i obilazimo glavni gradski trg, Veliku džamiju i Kasimia medresu. Slobodno vreme. Noćenje.

DAN 7 – Doručak. Sve što je lepo ima svoj kraj, a tako nažalost i ova naša avantura od koje se opraštamo napuštanjem hotela, transferom do aerodroma i povratnim letom ka Beogradu, sa presedanjem. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.
Sve uplate se vrše u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

- Prilikom prijave plaća se avans u iznosu od 20% vrednosti putovanja.
- Ostatak novca do punog iznosa se isplaćuje do 30 dana pred početak putovanja.
- GOTOVINOM
- ČEKOVIMA - Avans 20 % a ostatak na šest mesečnih rata bez kamate od datuma prijave za aranžman. Čekovi se deponuju odmah prilikom prijave za aranžman.
- PLATNIM KARTICAMA: VISA, DINA, MASTER, MAESTRO

TRTP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama