Kapadokija

Kapadokija, Turska

već od 829€

Opis destinacije

Naziv Kapadokija na persijskom jeziku znači „zemlja lepih konja“. Zbog svoje uloge koju je odigrala tokom ranog hrišćanstva, drugo ime joj je i „Kolevka hrišćanstva“. Ipak, ono po čemu je Kapadokija najpoznatija jesu neobične kamene skulpture, u narodu poznate kao „vilinski dimnjaci“, koje su nastale taloženjem belog vulkanskog pepela. Vajane vekovima kišom, vetrom i suncem ove monumentalne figure, danas su jedno od najvećih čuda prirode i jedna od nezaobilaznih turističkih destinacija u Turskoj. Tradiconalne kapadokijske kuće i golubarnici uklesani su u stene i predstavljaju jedinstvena arhitektonska ostvarenja karakteristična za ovu regiju.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
KAPADOKIJA 
ISTANBUL– NEVŠEHIR – GOREME- DERINKUJU– IHLARA 
5 dana (4 polupansiona, smeštaj u hotelu kategorije 3*) – avionom 
Polazak: 15.maj 2024. ( Povratak: 19.maj 2024.) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 829 evra  
Doplata za jednokrevetnu sobu je 180 evra. 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:  
- Avio prevoz na relaciji Beograd – Istanbul – Nevšehir – Istanbul - Beograd (prevoznik Turkish Airlines)  
- Aerodromske takse (oko 169 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni) 
- Smeštaj u dvokrevetnim sobama, u hotelu kategorije tri zvezdice, na bazi 4 polupansiona 
- Transferi prema programu
- Usluge vodiča 
- Troškovi organiovanja putovanja 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: 
- Fakultativni izleti 
- Individualni troškovi  
- Međunarodno zdravstveno putno osiguranje 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Celodnevni fakultativni izlet Goreme - muzej na otvorenom Cena: 90 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta lokalitetu,  ulaznice I usluge vodiča. 
- Celodnevni fakultativni izlet Derinkuju (podzemni grad) i Ihlara Cena: 90 evra. U cenu je uključeno: prevoz autobusom, poseta  lokalitetu, ulaznice, ručak I usluge vodiča. 
- Fakultativni izlet let balonom Okvirna cena od 180 do 250 evra (cena je podložna promeni i realizacija ovog izleta zavisi od  raspoloživosti balona i vremenskih uslova) 

Prijavljivanje za fakultativne izlete (osim izleta balonom) je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Turskoj, isključivo u  evrima. Potrebno je najmanje 15 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju  cene. 
Hotel Aden hotel Cappadocia 3*www.adenhotelcappadocia.com 
Hotel se nalazi u delu Nevšehira, poznatog kao Uchisar na oko 35 km od aerodroma Nevšehir. Hotel je pravljen po tradicionalnoj  arhitekturi toga kraja, rađen u žutom kamenu.Hotel poseduje bar, restoran i predivnu panoramsku terasu sa koje se pruža veličanstven  pogled. Sobe su dvokrevetne, standardno opremljene, i poseduju kupatilo, telefon i TV. Doručak I večera je se služe u hotelskom restoranu  po principu samoposluživanja, izbor više jela. 

Organizator  zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela. 
1. dan (sreda, 15.maj 2024.) BEOGRAD – ISTANBUL – NEVŠEHIR 
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ kod šaltera Filip Travela u 06:50h. Poletanje za Istanbul u 09:20h (let TK 1082). Sletanje u Istanbul u 12:10h. Nastavak putovanja sa istog aerodroma za Nevšehir u  13:35 h (let TK 2004). Planirano sletanje u Nevšehir (Kapadokija) u 14:50h. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje. 

2. dan (četvrtak, 16.maj 2024.) NEVŠEHIR – KAPADOKIJA 
Doručak. Posle doručka celodnevni fakultativni obilazak regije Kapadokija. Prirodne lepote, dimnjaci, šareni baloni su pejzaži koji vas ne ostavljaju ravnodušnim. Arhitektura ovog regiona je jedinstvena u svetu. Obilazak kreće sa zamkom Uchisar, najvišom tačkom ove regije. Nastavak do vidikovca Esentape, jednog od najpopularnijih u Kapadokiji,  gde se na najbolji način može uživati u neverovatnom pejzažu isklesanom u vilinskim dimnjacima i stenovitim formacijama. Nakon toga se  posećuje Goreme - muzej na otvorenom, u kome se nalazi mnoštvo manastira i crkvi, unutar kojih su freske koje datiraju iz 10 veka. Nakon  kraćeg odmora, poseta dolini Pasabag i magičnim ‘’troglavim’’ dimnjacima. Zatim sledi poseta dolini Devrent , poznatoj i kao ‘’Dolina  mašte’’, zbog kamenih formacija koje liče na životinje. Poslednja stanica su tri vilinska dimnjaka, sa svojim predivnim šeširima, koji  predstavljaju simbol Kapadokije. Povratak u Nevšehir. Slobodno vreme. Večera. Noćenje. 

3.dan (petak, 17.maj 2024.) NEVŠEHIR – DERINKUJU – IHLARA 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska  na celodnevni fakultativni izlet do najvećeg podzemnog grada u Turskoj Derinkuju koji se sastoji od 8 podzemnih spratova u Kojima se  lokalno stanovništvo nekada krilo od najezde neprijatelja. Danas su prva 4 sprata otvorena za posetu. Nastavak do doline Ihlara, koja je najčuvenija regija i dolina sa nekadašnjim manastirima i uklesanim crkvama u stenama u kojima su nekada živeli ranohrišćanski monasi .  Šetnja dolinom Ihlara. Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 

4.dan (subota, 18.maj 2024.) NEVŠEHIR 
Doručak. Fakultativni odlazak na vožnju balonom. Vožnja balonom je najefektniji način da se vidi i  spozna veličanstvena panorama ove živopisne oblasti. Ovaj jedinstveni doživljaj počinje u ranim jutarnjim časovima, dok sunce još nije  izašlo. Let balonom traje minimum sat vremena i turistima omogućava da vide neke delove Kapadokije koje inače ne bi mogli videti sa  zemlje, jer je oblast teško prohodna i dostupna. Zbog toga je pogled iz vazduha najbolji. Povratak u hotel. Mogućnost obilaska pojedinih  tipičnih mesta ove regije đžipom.Slobodno vreme. Večera. Noćenje. 

5.dan (nedelja, 19.maj 2024.) NEVŠEHIR - ISTANBUL - BEOGRAD 
Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer ka  aerodromu u Nevšehiru (Kapadokija). Let za Istanbul u 15:35h (TK2005). Planirano sletanje u Istanbul u 17:00h. Let za Beograd sa istog  aerodroma u 18:45h (TK1083). Planirano sletanje u Beograd u 19:30h. 
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

Organizator putovanja je turistička agencija Filip Travel, broj licence OTP 113/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Filip Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.