Istanbul

Istanbul, Turska

već od 109€

Opis destinacije

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osećate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbežno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hrišćanstvo – nigde ih nećete naći ovako isprepletene i neraskidivo povezane kao u Istanbulu.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
I S T A N B U L 
- grad na dva kontinenta -
6 dana /3 noći -autobusom

Paket aranžman / autobuski prevoz, smeštaj i obilasci
OpisBroj danaTermin putovanjaHotelUkupna cena po osobi
Dan državnosti
6 dana
14.02.-19.02.2024
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA
119 €
139€
Dan žena
6 dana
05.03.-10.03.2024
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA
109 €
139€
Mart
6 dana
26.03.-31.03.2024
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA
109 €
139€
April
6 dana
23.04.-28.04.2024
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA
129 €
159€
Dan rada
6 dana
29.04.-04.05.2024
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA
149 €
179€
Maj
6 dana
17.05.-22.05.2024
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA
139 €
169€
Jun
6 dana
31.05..-05.06.2024
Hotel 3*
SPECIJALNA PONUDA
139 €
169€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 
- prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
- smeštaj u Istanbulu (3 noćenja sa doručkom –  kontinentalni švedski sto) u hotelu 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama 
- obilaske prema programu (Istanbul 1 – panorama)
- troškove organizacije i vođenja aranžmana
- usluge licenciranog pratioca grupe
- gradsku taksu

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 
- ulaznice i fakultativne izlete
- međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €), 
 8 € (osobe od 19 – 74,99 god.), 5 € (deca od 0 meseci – 17,99 god.), 15 € (osobe od 75 – 80 god.)
- peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS)

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu (stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 100,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 190,00 dinara po osobi.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2 - 6 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):  
- Hipodrom, Plava džamija, Aja Sofija– 25 € odrasli / 15 € deca
- Topkapi dvorac  i riznica sa vodičem 35 eur/25 € deca
- Tursko veče (sa večerom i trbušnim plesom) – 35 € odrasli / 25 € deca 
- Dolmabahče palata (sa ulaznicom za Selmluk i harem  - audio vodič ) – 35 € odrasli / 25 € deca 
- Krstarenje Bosforom i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji – 25 € / deca 15 €
- Azijska tura – 30€ odrasli/ 25€ deca

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  55% od cene aranžmana

POPUSTI:  
- deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
- deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)      
- treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5% 

SOPSTVENI PREVOZ:  
NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA ZA SOPSTVENI PREVOZ
pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana): 
OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz auto put Beograd – Niš, kao i na magistralnom putu Niš – Tabanovce (granica sa Makedonijom)     
NIŠ – bez doplate 
HOTEL HERMANOS -   www.hermanos-hotel.business.site
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Aksaraj) u blizini Taksim skvera, Laleli oblasti i na oko 2-3 kim od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar.
Doručak – kontinentalni švedski sto.

HOTEL SUREYYA  - http://www.hotelsureyya.net/
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Laleli) i na oko 2-3 kim od svih većih znamenitosti , tri minuta udaljenosti od tramvajske stanice Laleli. Hotel ima restoran i bar i besplatan WiFi. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV sa satelitskim kanalima, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak – kontinentalni švedski sto

HOTEL ALFA - https://www.alfahotelistanbul.com/
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Topkapi) i na oko 1-2 km od svih većih znamenitosti. Hotel  ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo(tuš/WC),TV,telefon,klimauređaj,minibar,WIFI internet. Doručak – kontinentalni švedski sto.

HOTEL SAHINLER  - http://www.hotelsahinler.com/
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Laleli) i na oko 2-3 kim od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak – kontinentalni švedski sto

HOTEL TOPKAPI - - http://www.hoteltopkapi.com/
Hotel Topkapi nalazi se na oko 100 metara od tramvajske stanice Findiklizade. Hotel ima restoran, bar i besplatan WIFI u celom objektu. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak – kontinentalni švedski sto

HOTEL ORIENT MINTUR - http://www.orienthotelistanbul.com
Hotel se nalazi u centru Istanbula na pešačkoj udaljenosti od čuvene Kapali čaršije. U okviru hotela se nalaze recepcija, restoran, bar. Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, minibar, sef, internet, TV, klimu. Doručak se služi po principu samoposluživanja.

HOTEL GRAND ANT 3* - http://www.anthotel.com
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Aksaray) i na oko 20 minuta hoda od Kapali Čaršije. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), kablovska TV, telefon, klima uređaj, minibar.
Doručak – kontinentalni švedski sto

HOTEL SIM - http://simhotelistanbul.com/
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Aksaraj, smešten je u Istanbulu, na 2 km od Sulejmanove džamije i Konstantinovog stuba, Sadržaj: Hotel Sim ima vrt, recepciju, zajednički salon i bar, Wi-Fi internet na recepciji. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), SAT TV, telefon, klima uređaj, minibar (uz doplatu, na licu mesta),.
Doručak – kontinentalni švedski sto

HOTEL LA GARDEN - http://www.hotellagarden.com
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Aksaray) i na oko 1 kim od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar. Doručak – kontinentalni švedski sto.

HOTEL KAYA  http://kayaoteli.com.tr/
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Fatih) i na oko 1-2  km od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon. Doručak – kontinentalni švedski sto.

HOTEL SABENA –  ww.otelsabena.com  
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Topkapi) i na oko 1-2 km od svih većih znamenitosti. Hotel  ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo(tuš/WC),TV,telefon,klimauređaj,minibar,WIFI internet. Doručak – kontinentalni švedski sto.

HOTEL GRAND EMIN - http://www.aymahotelsgroup.com/
Hotel se nalazi u starom delu grada (oblast Fatih) i na oko 1 kim od svih većih znamenitosti. Hotel ima restoran i bar. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj, minibar, WIFI internet. Doručak – kontinentalni švedski sto.

GRAND UNAL HOTEL - http://grand-unal.hotel-istanbul.net/en
Hotel se nalazi u centru Istanbula na pešačkoj udaljenosti od čuvene Kapali čaršije. U okviru hotela se nalaze recepcija, restoran, bar. Svaka soba ima kupatilo (tuš/wc), fen, telefon, minibar, sef, internet, TV, klimu. Doručak se služi po principu samoposluživanja
1. dan  BEOGRAD - NIŠ
Polazak oko 17:00 časova iz Beograda sa perona glavne  autobuske stanice (BAS-a), ulaz iz Karađorđeve ulice (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme) i iz Niša sa parkinga Tempa oko 20:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Bugarsku prema Istanbulu.

2. dan  ISTANBUL 
Dolazak u Istanbul u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Zlatni rog, Galata most, centar grada Taksim, deo grada Bešiktaš. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. dan  ISTANBUL – HIPODROM-PLAVA DŽAMIJA-AJA SOFIJA-KAPALI ČARŠIJA-TURSKO VEČE 
Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska najvećih kulturno-istorijskih znamenitosti Istanbula: hipodrom – nekadašnje središte vizantijske moći u gradu, Teodosijev obelisk, egipatski obelisk, Plava džamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekada najveća crkva sveta. Topkapi dvorac i riznica – sedište osmanske imperije.Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti ili individualni odlazak na Kapali čaršiju, trgovački centar sa preko 5000 radnji. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na Tursko veče – večera u nacionalnom restoranu sa trbušnim plesom. Noćenje.

4. dan  ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM – PATRIJARŠIJA - DOLMABAHČE PALATA i HAREM
Doručak.. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta – krstarenje Bosforom između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata – poslednje sedište sultana, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula...). Nakon krstarenja, odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska  Dolmabahče palate. Poseta poslednjeg sedišta sultana i obilazak Selmluka. Noćenje. 
5. dan  ISTANBUL – AZIJSKA TURA
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Azijska tura (poludnevni izlet). Obilazak azijskog dela Istanbula obuhvata odlazak na Camlidze, najpoznatiji vidikovac odakle se pruža nezaboravan pogled, kraću šetnju kroz ÜskÜdar u kome se nalaze luka i Devojačka kula i Bagdadskom ulicom najdužim bulevarom sa mnoštvom restorana i prodavnica svetskih brendova, odlazak do četvrti Kadikoy gde možete prošetati uskim, vijugavim ulicama prepunim kafića, barova, restorana i vintaž radnji.U poslepodnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Bugarsku prema Beogradu.

6. dan  BEOGRAD – NIŠ Dolazak u Niš i Beograd (na dolazne perone) u podnevnim časovima .            
- 30% prilikom rezervacije, ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

- 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u  jednakim mesečnim ratama čekovima građana BAZ KAMATE najkasnije do 
Za polaske od 01.10. do 01.02.2024……………....…………..15.04.202
Za polaske od 01.02. do 01.04.2024……….…………....…….15.06.2024.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2024……….…………....…….15.08.2024.
 Za polaske od 01.06. do 01.10.2024……….…………....…….15.12.2024.
Za polaske od 01.10..do 01.02.2025…….……………....…….15.04.2025.

-. platne kartice (Visa, Dina, Master, Maestro, )

VT

Organizator putovanja je turistička agencija Viva Travel, broj licence OTP 474/2020 kategorija licence A25. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Viva Travel. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.