Istanbul

Istanbul, Turska

već od 179€

Opis destinacije

Sedim i slušam kako prolaze godine i vekovi kraj mene... Okrenem se, i sve je u trenu nastalo, i u isto vreme nestalo... Snovi, nadanja... Mesec je na nebu, presijava se u moru oko mene... Gde sam to ja? Sanjam li? Vidim u daljini zlatne kočije u koje je upregnuto 4 crna konja. Na njima jedan čovek sa krunom od bisera i dragog kamenja. Ko je on? Vizantijski car Justinijan! Ponosan, moćan, svetlošću obasjan. Zagledao se u kupole. Velike, divne, do sada neviđene. Želi da njima obnovi slavu moćnog Rimskog carstva. Gradi svoju mudrost, Aja Sofiju. Ponovo se okrenem, prođoše vekovi kao tren, i odjednom ispred mene jedan drugi čovek. Plamen iza njega, to gori moćni Carigrad, žene povijene u crno, i suze, suze, suze... Tuga... Ko je On? To je moćni turski sultan Mehmed II Fatih; Osvajač, jer konačno osvoji najmoćniji i najlepši grad na svetu... Justinijanova mudrost dobi minarete, grade se raskošne, neviđene palate, opet prolaze vekovi... Bosforom sada plove neki drugi brodovi... Na sve strane minareti, čajdžinice, kaldrma koja u sebi krije vekovna sećanja. Čuju se kujundžije, vika trgovaca, prolaze janičari... Haremi, zurle, zlato, svila i kadifa... Bogatstvo kakvo svet video nije! I to prođe, dođoše opet ratovi, nesreća i jad... I opet jedan čovek. Stoji stameno na svom brodu kraj Ortokaja. Ko je On? To je Mustafa Kemal Ataturk. Novi čovek za novo vreme grada i cele zemlje. I evo ga taj neverovatni Vizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Istanbul. Grad na dva kontinenta sa neznano koliko miliona stanovnika, i neznano koliko hiljada spomenika... I svaki od njih svojem vremenu pripada... Sasvim, sasvim neverovatan grad! Dobrodošli u Istanbul! Istanbul'a Hoşgeldiniz!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
6 DANA AUTOBUSOM / 3 NOĆENJA
06.mart – 11. mart / 10.april – 15.april / 30. april – 05. maj

PREVOZ + SMEŠTAJ (3 NOĆI) + CITY TOUR
HOTELCENA ARANŽMANA PO OSOBI
Hotel 3*** standardredovna cena 199 € snižena cena 179 €
Hotel 3*** superiorredovna cena 219 € snižena cena 199 €
Hotel 4****redovna cena 239 € snižena cena 219 €

Cena aranžmana obuhvata:
- Prevoz autobusom turističke klase ( od 36– 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju  prema prijavi
- 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni doručak/“buffet“)  u odabranoj kategoriji hotela u Istanbulu 
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva– fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- usluge vodiča (predstavnik agencije)
- Panoramski obilazak grada prema programu
- troškove vođstva i organizacije putovanja

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Obavezno međunarodno putno osiguranje sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciji po ceni od 1200 dinara za 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2400 dinara)
- Individualne troškove– nepomenute usluge
- Doplata za jednokrevetnu sobu je u hotelu sa 3* 60€; u hotelu sa 3*sup. 70€; u hotelu sa 4* 90€- isključivo na upit. 
- Fakultativne izlete: minimum 30 osoba za realizaciju izleta (CENE SU DATE U OPISU SVAKOG OD IZLETA)
HOTEL BOSNA 3***standard, http://bosnahotel.com/ ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u starom delu Istanbula, oko 500m od Kapali čaršije i 1km od Aja Sofije. Udobne sobe, ukusna hrana i ljubazno osoblje koje govori srpski jezik prednosti su ovog hotela. Hotel raspolaže sa 72 sobe i svaka soba ima tus/WC, SAT TV, telefon, fen za kosu.

HOTEL KAYA 3***standard, http://www.kayaoteli.com.tr/ ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u starom delu grada Fındıkzade, na pešačkoj udaljenosti od znamenitosti grada, u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza (tramvaj) putem kojeg se veoma lako i brzo stiže do istorijskog dela grada (5 min vožnje do Sultanahemta). Prekoputa hotela se nalazi čuvena poslastičarnica „Mado“, kao i nekoliko poznatih restorana i nekoliko supermarketa. Hotel poseduje lobi sa dnevnim boravkom, WiFi, recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), restoran za posluženje doručka („švedski sto“), aperitiv bar, konferencijske sale… Sobe su komforne, lepo uređene i sve poseduju kupatilo sa kadom, TV, grejanje…

HOTEL HISTORY 3*** superior  http://www.historyhotel.com/index.html ILI SLIČAN
Elegantni hotel History se nalazi odmah pored gradske većnice u Istanbulu i na 300 metara od parka Saračane u Laleli kvartu. Poseduje intimnu terasu u nivou ulice i restoran sa originalnim lukovima na plafonu. Sve sobe nude besplatan bežični internet i TV sa ravnim ekranom i satelitskim kanalima. Svaka soba je opremljena mini-barom i sefom, a u sopstvenom kupatilu nalazi se fen za kosu. Doručak na bazi švedskog stola svakodnevno se služi u restoranu hotela History ili u vašoj sobi. Kafe u lobiju nudi pića u kojima možete uživati i na spoljnoj terasi. Hotel History je na manje od 10 minuta šetnje od stanice metroa Aksaraj a tramvajska stanica Aksaraj udaljena je samo 400 metara. Za 20 minuta šetnje možete stići do Aja Sofije.

HOTEL BUDO 3***superior  http://www.budohotel.com/index.html ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u starom delu grada Fındıkzade, na pešačkoj udaljenosti od znamenitosti grada, u neposrednoj blizini stanice gradskog prevoza (tramvaj) putem kojeg se veoma lako i brzo stiže do istorijskog dela grada (5 min vožnje do Sultanahemta). Hotel je veoma prijatan i poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, restoran, WiFi konekciju, menjačnicu... Sobe su komforne, sve sa kupatilom sa tuš-wc i fenom za kosu, klima uređajem, mini-barom, TV.

HOTEL MY ASSOS 4**** (NOV UPRAVO RENOVIRAN) http://www.assoshotelistanbul.com/ ILI SLIČAN
Hotel se nalazi u centru grada – Fatih, nedaleko od Mramornog mora i Kapali čaršije, stanice gradskog prevoza i mnogobrojnih restorana i barova. Šik hotel sa orijentalnim ukusom. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, sef na recepciji (uz doplatu), aperitiv bar, panoramski restoran za posluženje obroka koji se nalazi na krovu hotela i odakle se pruža divan pogled na grad, info pult, WiFi konekciju, mali spa centar sa saunom i bazenom... Sobe su standard kategorije i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc i fenom za kosu, TV sat, telefon, klima uređaj, centralni grejni sistem,...

HOTEL ILKBAL 4**** http://ilkbaldeluxehotel.com/en/homepage/ ILI SLIČAN 
Hotel se nalazi u evropskom delu grada, na pešačkoj distanci od najvažnijih turističkih znamenitosti Istanbula, i na samo par koraka od stanice gradskog prevoza. U neposrednoj blizini se nalazi i Bajazitov trg, Kapali čaršija... Moderan hotel koji u potpunosti zadovoljava potrebe gostiju. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), aperitiv bar, lobi sa dnevnim boravkom, WiFi, restoran za posluženje doručka („buffet“)... Sobe su komforne i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, klima uređaj, TV.

1. dan (sreda 06.mart / 10.april; utorak 30.april) Polazak iz Novog Sada (Žel.stanica/lokomotiva) oko 13h, iz Beograda (BAS– Autobuska stanica) oko 15h. Vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (četvrtak 07.mart / 11.april; sreda 01.maj) Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča/ Starog jezgra Istanbula, Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula: Taksim i Bejolu... Odlazak do hotela. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Opciono, pešačko razgledanje dela grada: Laleli džamija, Bajazitov trg, Kapali čaršija... Noćenje.

3. dan (petak 08.mart / 12.april; četvrtak 02.maj) Doručak. Fakultativni obilazak „od prestonice Novog Rima do stvaranja Otomanske imperije“: Čemberlitaš– stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Hipodrom– nekadašnje središte grada, Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije, Plava džamija– jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija– nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata, sedište osmanske imperije– dolazak u prvo dvorište. Individualno, šetnja kompleksom uz razgledanje relikvija, Bagdadskog paviljona, izložbe oružja… Slobodno vreme. Noćenje.

4. dan (subota 09.mart / 13.april; petak 03.maj) Doručak. Fakultativno: odlazak u kvart Fener i poseta Vaseljeskoj patrijaršiji. Dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog– najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmabahče palata– poslednje sedište sultana, Bešiktaš– kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumenli hisar– čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata, itd. Posle krstarenja, fakultativni obilazak Dolmabahče palate. Poseta poslednjem sedištu sultana, obilazak Selmluka, parkova, a po želji i muzeja satova... Slobodno vreme. U večernjim satima fakultativni izlazak u orijentalni restoran na večeru sa programom (trbušni ples). Noćenje.

5.dan (nedelja 10.mart / 14.april; subota 04.maj) Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 19h polazak ka Srbiji. Noćna vožnja preko Bugarske.

6.dan (ponedeljak 11.mart / 15.april; nedelja 05.maj) Dolazak u prepodnevnim časovima u Beograd/Novi Sad. Kraj putovanja.
– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10,2024.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.