Dvorci Loare

više destinacija, Francuska

već od 379€

Opis destinacije

Vodimo Vas u zemlju zamkova, istorije, sjajnog vina, sireva i čudesnih priča…Većina raskošnih velelepnih dvoraca, koji oslikavaju glamurozni aristokratski život vekovima unazad, nalazi se na samoj Loari i njenim pritokama Šer i Indre. U periodu od 10. do 15. veka u dolini Loare niklo je na stotine dvoraca, palata i letnjikovaca u bajkovitom ambijentu. Zahvaljujući romantičnim pejzažima, čitava dolina nosi naziv bašta Francuske. U bašti Francuske mi ćemo omirisati najlepše cveće, odnosno posetićemo najpoznatije dvorce, poput Aze le Ridoa, Šinona, Šenonsoa, Amboaza, Šambora… Teško je uopšte izdvojiti neke pre drugih, ali nekako smo uspeli da ukrojimo u ovaj program one najpoznatije… A da li su i najlepši, e to je već stvar ukusa… Iza zidova ovih veličanstvenih zdanja kriju se bezborijne priče o vlasnicima, gostima, kraljevima, ljubavnicama, kraljicama… Čitava jedna istorija! Pozivamo Vas da nam se pridružite i otkrijete sa nama najlepše dvorce u dolini Loare.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
8 DANA AUTOBUSOM / 5 NOĆENJA
27 APRIL. – 04. MAJ 2024. – Uskršnji praznici i Prvomajski praznici
LION – TUR – AZE LE RIDO – ŠINON – ISE – ŠENONSO – AMBOAZ – ŠAMBOR – JEZERO GARDA

CENA ARANŽMANA PO OSOBI
Hotel 3*cena aranžmana po osobi 429 €
specijalna cena 379 €
*specijalna cena važi za ograničen broj prijava
CENA PAKETA IZLETA za uplate u agenciji
umesto 160€ samo 125 €
Navedena cena paketa izleta obuhvata sledeće:
Dvorci Loare I: AZE LE RIDO - ŠINON-D’ISE sa uključenim ulaznicama za dvorac d’Ise

Dvorci Loare II: ŠENONSO – AMBOAZ - KLO-LISE – ŠAMBOR sa uključenim ulaznicama za dvorac Šenonso, dvorac Amboaz i dvorac Šambor

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (visoka turistička klasa, kompletna oprema, klima, audio-video)
- smeštaj u hotelu sa 3*** na bazi 5 noćenja sa doručkom (samoposluživanje/“buffet“) – 1 noćenje u regiji Liona + 3 noćenja u regiji Dolina Loare + 1 noćenje u regiji Garde
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 „standard/economy“ sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili  francuskog ’’queen size’’ ležaja; 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl., što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilaske Liona, Tura, Sirmionea i Lazise prema progrmau
- usluge profesionalnog turističkog vodiča tokom trajanja putovanja
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
- sve ostale nepomenute usluge
- ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja, osigurana suma do 30.000 € (možete uzeti u agenciji po ceni od oko 9,5 € za osobe do 71 god, oko 18,5 € za osobe starije od 71 god.)
- doplatu za jednokrevetnu sobu – 110 €
- doplatu za dodatno sedište u autobusu – 120 €
- Izlet iz Tura do gradića Bloa sa vozom – individualno, po želji uz plaćanje na licu mesta (cca 30 €)
- Ukoliko niste unapred u agenciji uplatili ponuđeni paket izleta, cene za uplatu na licu mesta iznosi:
- Dvorci Loare I: AZE LE RIDO - ŠINON-D’ISE sa uključenim ulaznicama za dvorac d’Ise - 80 €
- Dvorci Loare II: ŠENONSO – AMBOAZ - KLO-LISE – ŠAMBOR sa uključenim ulaznicama za dvorac Šenonso, dvorac Amboaz i dvorac Šambor – 80 €
HOTEL „IBIS LYON CENTRE PERRACHE“ 3***, Lion  https://www.accorhotels.com/gb/hotel-2751-ibis-lyon-centre-perrache/index.shtml  ili sličan
Hotel se nalazi u centralnom delu Liona, u neposrednoj blizini stanice TGV „Perrache“. U neposrednoj blizini hotela nalazi se i nekoliko barova i restorana... Hotel je standardne „budget“ kategorije sa skromnim sadržajima i nivoom usluge. Hotel poseduje recepciju, mali lobi, aperitiv bar, restoran za posluženje obroka (doručak se servira tipa „continental buffet“ – skroman i jednoličan, kao što je to i uobičajeno u Francuskoj), WiFi konekciju. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, centralni grejni sistem. 

HOTEL „TOUR“ 3***, Bloa https://tour-hotel-blois.fr/en/ ili sličan
Hotel se nalazi u regiji grada Bloa, na samo 3 km od njegovog istorijskog centra, u srcu doline Loare. Skroman objekat sa skromnim nivoom usluga, ali sa prijatnom atmosferom. Sadrži recepciju (zatvorena u periodu od 12-15h i tokom noćnih sati, posle 22h), salon za posluženje doručka (standardan francuski kontinentalni doručak/kroasan, puter, džem), WiFi. Sobe su komforne i lepo uređene, sa dva ležaja, dok su sobe sa pomoćnim trećim ležajem ili na razvlačenje ili je treći ležaj na sprat. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV, centralni aklimatizaciono-grejni sistem. 

HOTEL „MARASCHINA“ 3***, San Benedeto http://www.maraschinahotel.it/ ili sličan
Hotel se nalazi na ulasku u malom mestašcu San Benedeto di Laguna na jezeru Garda. Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, salon za posluženje doručka. Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš-WC, centralni grejno-aklimatizacioni sistem, mini bar, besplatan Wi-fi. Doručak je tipa buffet –samoposluživanje.

1. dan  (subota 27. april)  Polazak iz Novog Sada (AS „Vojvodina“) i iz Beograda (Sava centar) u popodnevnim satima (oko 18h). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti. Noćna vožnja.

2. dan (nedelja 28. april)   LION   Dnevna vožnja preko Italije (Milano-Torino)… Dolazak u LION u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel u regiji grada. Odmor. Noćenje.

3. dan (ponedeljak 29. april)   LION – DOLINA LOARE     Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h i odlazak do istorijskog centra Liona. Kraći organizovani obilazak grada (oko 1 sat) uz razgledanje: trg Belekur na ostrvu koje se nalazi između reka Saone i Rone, most Bonaparta preko reke Saone, katedrala Sv. Jovana iz 12. veka sa veličanstvenom gotskom fasadom, Opera sa neobičnom kupolom, Gradska kuća, veličanstvena fontana Bartoldi,… Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da se obavezno poseti kvart starog dela grada po imenu „Croix-Rousse“. Polazak ka Dolini Loare u 15h. Putovanje preko živopisnog Overnja ka oblasti Loare. Dolazak u večernjim satima (oko 22h) u regiju DOLINE LOARE i smeštaj u hotel u regiji. Noćenje. 

4. dan (utorak 30. april)   DVORCI LOARE / AZE LE RIDO – ŠINON – D'ISE Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili celodnevni fakultativni izlet (08.30h-20h) ka DVORCIMA LOARE. AZE LE RIDO je jedan od najvoljenijih i najbajkovitijih dvoraca Loare. Ovaj dvorac na vodi, izgrađen je na ostrvcu reke Indre. Renesansno zdanje zrači belinom i svetlošću koja se prelama i reflektuje u vodi. Balzak mu je dodelio epitet „brušeni dijamant u reci Indri“. Iza masivnih zidova, u unutrašnjosti dvorca nećete sresti zavidan glamur, on je tokom vekova nestao sa ovog mesta. Slobodno vreme za individualnu posetu dvorcu (1 sat). Nastavak putovanja do malog idiličnog seoca ŠINON koje u svojim krivudavim uličicama krije prelepe prodavnice, barove i restorančiće sa pravim francuskim duhom. Slobodno vreme u seocu za ručak i individualnu posetu DVORCU ŠINON koji predstavlja najveću atrakciju grada, nad kojim dominira poput utvrđenja. Odlazak do obližnjeg šatoa D'ISE. Vrlo je moguće da je Šarl Pero baš ovaj dvorac i obližnje usnulo selo imao na umu kada je pisao svoju „Uspavanu lepoticu“. U pojedinim odajama postavljene su voštane figure obučene u autentičnu odeću, koje u izvesnoj meri oslikavaju život kakav je nekada bio. Skupoceni nameštaj, bogata kolekcija oružja i stare zidne tapete čine enterijer ovog raskošnog dvorca. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.

5. dan (sreda 01. maj)   DVORCI LOARE / ŠENONSO – AMBOAZ – KLO-LISE - ŠAMBOR     Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili celodnevni fakultativni izlet ka DVORCIMA LOARE (08:30h-21h). Odlazak do dvorca ŠENONSO, „najromantičnijeg“ dvorca u dolini Loare. Nazivaju ga i damski dvorac, s obzirom na to da su kroz istoriju većinom žene odlučivale o njegovoj sudbini. Anri II poklonio je dvorac svojoj ljubavnici Dajani od Poatjea, čijem ukusu je prilagođen izgled dvorca. Nakon Anrijeve smrti, Anrijeva žena Katarina Mediči proteruje iz dvorca Dajanu i pretvara ga u svoj letnjikovac. Poseta dvorcu i slobodno vreme. Nastavak putovanja do bajkovitog gradića AMBOAZ. Poseta DVORCU AMBOAZ, nekadašnjoj rezidenciji francuske dinastije Valoa. U ovom dvorcu je kralj Fransoa sreo Leonarda i dao mu obližnji letnjikovac KLO-LISE na korišćenje. U njima je veliki maestro pravio svoje čuvene mašine. Sam letnjikovac se može takođe posetiti i nalazi se nedaleko od dvorca Amboaz. U dvorcu se u kapeli Sen Ibera nalazi grob Leonarda da Vinčija. Klo Luse se individualno posećuje. Slobodno vreme u mestašcu Amboaz za ručak. Nastavak putovanja do dvorca ŠAMBOR koji je uz Šenonso, najposećenijeg dvorca Loare. Najveći dvorac doline Loare predstavlja jedan od najupečatljivijih primera renesansne arhitekture. Izgrađen je kao lovačka kuća francuskog kralja Fransoa I. Dvorac ima 6 ogromnih kula, 440 odaja, 365 kamina i 84 stepeništa i predstavlja pravu arhitektonsku poslasticu. Vrhunac arhitektonskih rešenja je stepenište u obliku dvostruke spirale, gde ljudi mogu ležerno da se penju i silaze, a da se pritom ne sretnu. Šambor je okružen parkovima površine 50 km2 kojima slobodno tumaraju jeleni i divlje svinje. Nakon posete dvorcu, povratak u hotel i noćenje. 

6. dan (četvrtak 02. maj)   TUR - BLOA     Doručak. Odlazak iz hotela u 9:30h. Odlazak do centra gradića TUR koji predstavlja jedan od najlepših gradova doline Loare. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz šetnju preko prelepog trga Plumero i ulice Kolber do katedrale Sv. Gasijana. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Mogućnost popodnevnog odlaska vozom do gradića BLOA. U ovom gradu se nalazi još jedan dvorac vredan posete, a sam grad Bloa predstavlja jedan od najživopisnijih u dolini Loare. Polazak ka Italiji iz Tura u 20h. Noćna vožnja preko Liona, Torina i Milana.

7. dan (petak 03. maj)   JEZERO GARDA - SIRMIONE     Dolazak na JEZERO GARDA u prepodnevnim satima. Poseta mestu SIRMIONE, najlepšeg na obali poznatog alpskog jezera. Sirmione poseduje izuzetno slikovite srednjovekovne ulice i staru tvrđavu – zamak porodice Skaliđeri. Unutrašnjost mesta prepuna je uskih slikovitih ulica i divnih prodavnica i restorana. Tokom šetnje nećemo zaobići ni vilu Marije Kalas koja je obožavala ovo mesto. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U 15h polazak ka hotelu i smeštaj u regiji Garde. Slobodno vreme. Noćenje.

8. dan (subota 04. maj)   GARDA – LAZISE - SRBIJA     Doručak. Odjava iz soba i odlazak iz hotela u 9h. Tročasovna poseta malenom živopisnom mestu na obali jezera Garda, LAZISE. Šetnja i uživanje u ambijentu. Polazak ka Srbiji u 13h. Putovanje preko Verone, Venecije, Trsta i dalje preko Slovenije i Hrvatske. Povratak u Novi Sad/Beograd u kasnim noćnim satima (posle ponoći). Kraj putovanja.

– 40% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 7 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana : prilikom rezervacije plaća se 40% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu NBS na dan uplate

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.