Biseri Makedonije

Skoplje, Makedonija

već od 159€

Opis destinacije

Skoplje je glavni i najveći grad Republike Makedonije. U prestonici Makedonije će Vas dočekati prepoznatljiv južnjački duh, gostoprimstvo, ljudi koji vole život i slave ga svaki dan. Kruševo je poznato po fresko slikarima (zoografima) i drvorezbarima crkvenog inventara, koji su radili po celom Balkanu. Bitola je grad i sedište istoimene opštine koji se nalazi u jugozapadnom delu ispod planine Baba na reci Dragoru. Grad se nalazi na rimskom putu Via Egnatia. U Bitoli je oficirsku školu završio Kemal Ataturk. Tokom Prvog balkanskog rata u okolini grada je vođena Bitoljska bitka u kojoj je srpska vojska potukla otomansku armiju. Pelister je proglašen nacionalnim parkom 1948. godine kao prvo zaštićeno prirodno dobro u SR Makedoniji, a prostire na površini od 12500 hektara. Ohrid se nalazi na severoistočnoj obali Ohridskog jezera i središte je Ohridske arhiepiskopije. Od 1980. godine se nalazi na spisku svetske baštine UNESCO-a. Sa legendom da Ohrid ima 365 manastira i crkava koliko ima dana u godini, s pravom nosi epitet Balkanski Jerusalim.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

BISERI MAKEDONIJE
SKOPLJE – KRUŠEVO – PELISTER – BITOLA – PRILEP – VELES
3 noćenja / 5 dana / autobusom

TERMIN PUTOVANJAHOTELCENA ARANŽMANASPECIJALNA CENA
14.02 – 18.02.2024.
DAN DRŽAVNOSTI
MOLIKA 3*179 evra159 evra
30.4 – 04.05.2024.
1. MAJ / USKRS
MOLIKA 3*185 evra165 evra
SPECIJALNA CENA VAŽI ZA OGRANIČEN BROJ MESTA

CENA ARANŽMANA OBUHVATA
- prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju
- smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 3 polupansiona (doručak – švedski sto, večera – predjelo, glavno jelo, desert)
- razgledanja prema programu
- ulaznicu za Memorijalnu kuću Tošeta Proeskog
- ulaznicu za muzej u Bitoli
- ulaznicu za Muzej nacionalnog parka
- usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja
- troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA
- putno zdravstveno osiguranje (do 17 god – 485 din, od 18 do 70 god – 692 din, od 70 god i više – 1452 din) sa osiguranom sumom do 30000 evra PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE SE PREPORUČUJE ZA PUTOVANJE U INOSTRANSTVO RADI VAŠE SIGURNOSTI
- individualne troškove – nepomenute usluge
- fakultativne izlete
- transfer iz NOVOG SADA – doplata 25 evra / minimum 4 putnika, transfer iz VRŠCA – doplata 20 evra / minimum 8 putnika

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju)
- OHRID 15 evra / 10 evra (deca do 12 godina)

NAPOMENA
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

Doplate:
- doplata za 1/1 sobu 50 evra (isključivo na upit)
- doplata za dodatno sedište u autobusu 50 evra (isključivo na upit)
- dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana
- dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana
- ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz
Hotel MOLIKA 3* nalazi se na Pelisteru. Hotel ima aperitiv bar, restoran… Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sa TWC, TV, mini bar, telefonom… Doručak je bayi švedskog stola – samoposluživanje, a večera – predjelo, glavno jelo, desert. www.hotelmolika.com.mk/
1. DAN, BEOGRAD
Polazak iz Beograda u 23h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice preko puta hotela Mr. President, sa perona od 34 do 41 koji su predviđeni za polazak turističkih autobusa (detaljnije informacije o polasku: tačan broj perona, naziv prevoznika, kontakt vodiča, biće poznate najkasnije 48h pred putovanje – ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Noćna vožnja kroz Srbiju i Severnu Makedoniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, SKOPLJE – KRUŠEVO – PELISTER
Dolazak u Skoplje u jutarnjim časovima. Razgledanje grada u pratnji vodiča: Skopski akvadukt, Kameni most, Čaršija, Daut Paša Amam… Slobodno vreme. Nastavak puta pored Tetova, Gostivara i Kičeva do Kruševa. Panoramsko razgledanje i poseta Memorijalnoj kući i grobu Tošeta Proeskog. Put se nastavlja pored Bitole do nacionalnog parka Pelister. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

3. DAN, BITOLA – PELISTER
Doručak. Odlazak do Bitole. Na putu do Bitole poseta crkvi Svete Bogorodice u selu Trnovo. Po dolasku u Bitolu, razgledanje grada i poseta muzeju i srpskom groblju. Povratak na Pelister. Šetnja kroz nacionalni park Pelister. Poseta muzeju. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4. DAN, PELISTER – OHRID (fakultativno)
Doručak. Fakultativna celodnevna poseta Ohridskom jezeru. Razgledanje starog i istorijskog dela grada poznatog po vizantijskim spomenicima i sakralnim objektima sa vodičem (crkva Svete Sofije, crkva Svetog Pantelejmona, Samuilova Tvrđava…). Slobodno vreme. Povratak na Pelister. Večera. Noćenje.

5. DAN, PELISTER – PRILEP – VELES – BEOGRAD
Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Vožnja kroz Severnu Makedoniju do Prilepa. Kratko upoznavnaje sa gradom. Odlazak do manastira Svetog Arhangela Mihaila, koji se nalazi u podnožju Markovog Kale-a. Markovo Kale je tvrđava koja se ubraja među pet najbolje utvrđenih tvrđava na Balkanu. Dobila je ime po Marku Kraljeviću, junaku opevanom u mnogim srpskim pesmama. Nastavak putovanja ka Velesu. Kratki obilazak ovog grada kao i jezera koji se nalazi u okolini. U popodnevnim časovima polazak za Srbiju. Dolazak u kasnim noćnim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
- 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno najkasnije 7 dana pred putovanje

- platnim karticama VISA, DINA, MAESTRO, MASTER CARD

- na rate čekovima bez kamate, 40% avans, poslednja rata 2 meseca nakon putovanja, realizacija 10. ili 20. u mesecu – čekovi se deponuju u agenciji najkasnije 7 dana pred putovanje


TVL

Organizator putovanja je turistička agencija Travellino, broj licence OTP 86/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Travellino. OUP

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama

Podaci na našoj web stranici su informativnog karaktera. Zvanični su samo štampani programi putovanja sa cenovnikom, koji su sastavni deo ugovora o putovanju i dostupni su Vam u našoj agenciji. Ažuriranje sajta se obavlja u skladu sa mogućnostima.