Atina

Atina, Grčka

već od 449€

Opis destinacije

Atina, kolevka zapadne civilizacije, prepoznatljiva po klasičnim mermernim stubovima, ali i kao moderan, urban grad sa gustim saobraćajem. Grad se prostire između ovih krajnosti, a raznovrsni uticaji Istoka i Zapada prepliću se na pijacama, u kafeima i tavernama koji su izgrađeni na antičkim ruševinama, a naslanjaju se na vizantijske crkve optočene zlatom. Prva asocijacija pri pomenu Atine sigurno je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Podignut u doba Perikla, hram je bio posvećen zaštitnici grada boginji Atini. Kao i mnogi drugi artefakti, statua boginje napravljena od slonovače i zlata nije sačuvana. Sudbina Akropolja neraskidivo je povezana sa sudbinom samog grada, tako da je Partenon tokom vekova bila hrišćanska crkva, tokom osmanske vladavine bila je džamija, potom barutana šo je umalo dovelo do njegovog uništenja tokom granatiranja Mlečana u XVII veku. Međutim, mnogi istoričari tvrde da je Partenon pretrpeo najveća oštećenja kada je lord Eldžin skidao reljefe sa hrama i odneo ih u Englesku.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
ATINA
Polazak/povratak: 15.02.2023. - 19.02.2023.
5 dana (4 noćenja) – avionom, redovna linija Air Serbia 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja15.02.-19.02.2023.
Broj dana / noći5 dana / 4 noći
Achillion Hotel 3*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi449€
Jednokrevetna soba559€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi429€
Breeze Boutique Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi479€
Jednokrevetna soba589€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi459€
Boss Boutique Hotel 4*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi479€
Jednokrevetna soba589€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi459€
CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja15.02.-19.02.2023.
Broj dana / noći5 dana / 4 noći
Royal Olympic 5*, noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj executive sobi629€
Jednokrevetna soba819€
3.odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi599€

Jedinstvena cena putovanja obuhvata: 
- Prevoz putnika redovnom linijom kompanije AirSerbia na relaciji Beograd – Atina – Beograd; - Aerodromske takse za let AiSerbia u iznosu od 55.58 evra za odrasle i decu od 2 do 12 godina (aerodrom Nikola  Tesla u Beogradu 22.59 evra, aerodrom u Atini 32,99 evra). Deca do dve godine ne plaćaju aerodromske takse. Sve  navedene aerodromske takse podložne su promenama i uplacuju se u poslovnicama agencije u dinarskoj  protivvrednosti pre polaska na putovanje; 
- Grupni transfer autobusom od aerodroma u Atini do izabranog hotela u odlasku i povratku; - Panoramsko razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča; 
- 4 noćenja u izabranom smeštajnom objektu na bazi odabranih usluga; 
- Usluge vodiča Big Blue-a kao i usluge lokalnog vodiča na srpskom jeziku i troškove organizovanja putovanja; - Standardni prtljag je prtljag čija težina ne prelazi 23 kg i 8 kg ručnog prtljaga; 
- Troškove organizacije putovanja. 

U cenu putovanja nije uračunato: 
- Boravišne takse će se računati kao fiksni iznos po danu i po sobi, u zavisnosti od vrste smeštaja i iznosiće: 4 € za  hotele sa 5*; 3 € za hotele sa 4*; 1.50 € za hotele sa 3*. Boravišne takes se plaćaju na licu mesta prilikom prijave ili  odjave iz smeštajnog objekta. 
- Međunarodno putno zdravstveno osiguranje, 
- Individualni troškovi putnika i fakultativni izleti

FAKULTATIVNI IZLETI: 
- Akropolj – cena ulaznice na sam lokalitet oko 40 evra 
- Peloponez (Argolida) - Vožnja pored Eleusine (mesta gde je u antičko doba bila poštovana boginja Demetra u čiju čast  su bile organizovane Eleusinske misterije) i Megare (čuvenog antičkog filozofskog centra) do Korintskog kanala. Posle  kraće pauze nastavak putovanja do Epidaurusa, svetilišta boga Asklepija (Aesculap).Razgledanje čuvenog pozorišta  poznatog po izuzetnoj akustičnosti.Odlazak do „zlatom bogate" Homerove i Šlimanove Mikene. Razgledanje: Lavlja  vrata, Kiklopski zidovi, kraljevski krug grobova, ostaci Megarona (kraljevske palate u kojoj je, prema predanju, ubijen  legendarni kralj Agamemnon) i Atrejeva riznica, čudo tehnike XIV veka p.n.e. (cena izleta oko 65 evra).U cenu nisu  uračunate ulaznice za lokalitete. Povratak u hotel. 
- Rt Sunion – Vožnja do luke Pirej. Posle kraće pauze u živopisnoj luci, vožnja kroz poznata letovališta na Apolonovoj  obali, nastavak putovanja ka steni gde se, prema mitologiji, sa ovim svetom rastao legendarni atinski kralj Egej i svoje  ime podario okolnom moru.Na uzvišenju dominiraju ostaci nekadašnjeg hrama posvećenog Posejdonu, bogu mora. U  povratku za Atinu kratka poseta poznatom letovalištu Glifada. (cena izleta oko 40 evra)

Hotel Achillion 3* www.achillionhotel.com Hotel se nalazi na samo nekolimo minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro  linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine:  Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu 
hotela se nalazi bar, restoran i recepcija. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za  kosu, direktnom telefonskom linijom, sat TV-om, frižderom. Noćenje sa doručkom (samoposlužvanje).  

Boss Boutique Hotel 4* www.bossboutiqueathens.com Novootvoreni hotel nalazi se na 300 metara od Narodnog pozorišta Grčke i 700 metara od poznatog trga  Omonia. Međunarodni aerodrom Elefterios Venizelos je od hotela udaljen oko 30 kilometara. U sklopu  hotela se nalazi recepcija koja radi 24 časa, restoran i 108 soba. Sve standardne sobe (oko 20m2) imaju  pogled na grad i u njihovom sklopu su klima uređaj, flat TV, kupatilo (fen za kosu), mini bar, sef i balkon.  
Wi-Fi internet je dostupan u svim sobama i besplatan je za goste hotela. Doručak u hotel su služi po  principu švedskog stola. 

Brezze Boutique Hotel 4* www.breezeboutiqueathens.com Hotel je otvoren u junu 2018. godine. Nalazi se na 200 metara od trga Omonija i metro stanice sa koje  saobraćaju linije do svih delova Atine. Poznati trg Sintagma i pešačka zona Ermou je od hotela udaljena 2  kilometara. Nacionalni arheološki muzej se nalazi na oko 600 metara, a međunarodni aerodrom Elefterios  Venizelos je od hotel na udaljenosti od oko 38 km. U sklopu hotela se nalazi sala za doručak, kafe bar i  recepcija. Standardne sobe (oko 19m2) sa pogledom na grad u svom sastavu imaju: kupatilo (fen za kosu),  klimu uređaj, flat TV, sef, mini bar. U svim sobama je dostupan besplatan Wi-Fi internet. Doručak se služi  po principu švedskog stola. 

Royal Olympic 5* www.royalolympic.com Hotel se nalazi na pešačkoj udaljenosti od Novog muzeja Akropolja i Dionizijevog pozorišta odmah pored  čuvenog Zevsovog hrama. Za samo nekoliko minuta hoda od hotela se stiže do brojnih tavern, restorana i  prodavnica u živopisnoj Plaki. Stanica metro Acropolis udaljena je od hotela 300 metara. Hotel je  kompletno renoviran 2009. godine, i sada važi za jedan od najboljih hotela u Atini. Ovaj moderan hotel  poseduje recepciju koja je na usluzi gostima 24h, panoramski restoran na poslednjem spratu hotela, bar,  otvoreni bazen sa barom, teretanu i spa centar kao i salu za sastanke. Hotel rasplaže sa 265 soba. Svaka  soba ima: kupatilo, direktnu telefonsku liniju, radio, SAT TV, sef, klimu, mini bar, wi-fi internet. Ugluga u  hotelu je na bazi noćenja sa doručkom. Doručak se služi po principu samoposluživanja. 

1. dan BEOGRAD – ATINA (15.02.2023.) 
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera BigBlue-a u 10:25h. Redovni let za Atinu  kompanijom AirSerbia u 12:25h (let JU512). Sletanje na aerodrom „Elefterios Venizelos“ u Atinu u 14:55h. Po sletanju  u Atinu odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: gradski trgovi Omonija i Sintagma, spomenik  Kolokotronisu, stari i novi Parlament, Kraljevska bašta, Predsednička palata, Evzoni - nacionalna garda, galerija Zapion,  Zevsov hram na Marsovom polju, trijumfalna Hadrijanova kapija i stadion Kalimarmaro na kome su 1896. godine  održane prve Olimpijske igre modernog doba i gde je bio cilj maratonske trke Letnjih olimpijskih igara 2004. godine.  Transfer do hotela. Slobodno veče. Noćenje.  

2. dan ATINA (16.02.2023.) 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta spomeničkom kompleksu iz „zlatnog doba”  Periklove Atine na Akropolju: Propileji, Hram Beskrilne pobede, Erehtejon, Partenon (cena oko 40 evra). Slobodno  vreme. Noćenje 

3. dan ATINA (17.02.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualni razgledanje grada ili poludnevni fakultativni izlet do najjužnije tačke Balkanskog  poluostrva - rta Sunion, gde se nalaze i ostaci Posejdonovog hrama, posvećenog bogu mora. Cena izleta po osobi: oko  40 evra. Slobodno vreme. Noćenje. 

4.dan ATINA (18.02.2023.) 
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada, kupovinu ili celodnevni fakultativni izet na Peloponez  (Argolida). Cena izleta po osobi: oko 65 evra (u cenu nisu uračunate ulaznice na lokalitete). Slobodno vreme. Noćenje. 5.dan ATINA – BEOGRAD (19.02.2023.) 
Doručak. Napuštanje soba i odjavljivanje iz hotela. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd u 15:35 (let  JU513) časova. Sletanje u Beograd 16:15h. Kraj putovanja.

- Avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB

Organizator putovanja je turistička agencija Big Blue, broj licence OTP 121/2021 kategorija licence A. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Big Blue. OUP

Video

Top ponude

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama